Tarih Dersi 2

Daha önceki yazımızda Tarih dersinin nasıl çalışılması gerektiğini anlatmıştım. Bu yazımızda Tarih dersimizin çalışma yöntemlerine devam edeceğiz. Tarih dersinde ezberden uzak kalmamız, dersi tamamen kavramamız gerektiğini belirtmiştim. Ufak not kâğıtlarıyla önemli bilgileri yazıp, eğlence haline getirip çalışabiliriz. Bu hem bizim o konu için aktif tutacaktır, aynı zamanda konuyu kavramamıza yardımcı olacaktır.

Tarih dersi çok iyi biliniyor olsa bile sık sık mevcut bilgilerin tekrar edilmesi ve yeniden üzerinden geçilmesi gerekmektedir. Çünkü tarih ile ilgili gelen sorular sınavlardan kazanılacak olan puanlarda belirleyici bir etken olabilmektedir. Bu yüzden sınava girecek olan diğer rakipleri geçebilmek adına bu konudaki sorulara ekstra özen gösterilmesi ve kısa aralıklarla aynı konuların yeniden çalışılması çok önemlidir. Bu dersteki sorular sınav esnasında en çok hata yapılan soruların başında gelmektedir ve bu sebeple soruların doğru çözülmesinin sınavdan iyi bir puan alabilme konusunda etkisi çok büyüktür.

Tarih dersinde başarılı olmanın bir diğer yolu ise, günümüzün sunduğu teknolojik şartlardan yararlanmaktır. Bu amaçla tarihi konularda hazırlanmış videolar ve filmler izlenebilir. Bu sizin konuları daha iyi öğrenmenize imkân sağlayacaktır.

Bu hususta söylenecek hususlardan biri de, tarihe ait kültür kitaplarının okunmasıdır. Kitap okumak, sosyal bilimlerde başarılı olmanın önemli bir kuralıdır. Tarihi kitaplar, bu bilimi öğrenmenizde en önemli argümanlardan biridir. Gün içinde yapılacak küçük okumalar, sizlerde odaklanma ve dikkati de üst seviyeye çıkaracaktır. Dikkat edilirse, üniversite hazırlıkta problem yaşayan öğrencilerin büyük bir kısmında kitap okunulmadığından dolayı dikkat dağınıklığı ve odaklanma problemi vardır. İşte gün içinde yapılacak küçük egzersizlerle hem bu problemin üstesinden gelebilir hem de tarih öğrenmedeki probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Yazımıza önümüzdeki hafta devam edeceğiz; Sevgili öğrenciler, başarı her gün tekrarlanan küçük çabaların toplamıdır. Unutmamalıyız hiç kimse başarı merdivenlerine elleri cebinde tırmanmamıştır. Kalın sağlıcakla…

1,460 total views, 2 views today

Bir cevap yazın