Sesimiz Türkiye’de yankılandı

15.10.2018 tarihinde CİMER’e baş vurarak mahalli idareler seçim sisteminde değişiklik teklifi ve önerisinde bulunmuştum. Ancak bugüne kadar hiç kimsenin dile getirmediği konuyu, sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun geçtiğimiz günlerde ”KANAAT ÖNDERLERİ STK ve MHTARLAR ” ile yapmış olduğu toplantıda yüksek bir sesle gündeme getirmesini, demokrasimiz açısından çok önemli bir gelişme olarak tarihe not düşüyoruz. Memleketimizin ve milletimizin geleceeği adına fikir beyan edip talepte bulunan kişilerin sayılarının artması en büyük dileğimizdir.

CİMER’e yaptığımız başvuru aynen şöyleydi:

MAHALLİ İDARELER MUHTAR VE
İHTİYAR HEYETİ ÜYELERİ SEÇİM
SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ

”Köy,mahalle muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyelerinin seçimlerinde adaylardan;

”İlgili makamlara,Belediye başkan ve meclis üyesi adayları için belirlenen süre içerisinde adaylık şartları uyanların, Belgeleriyle birlikte başvurusu alınır.”

”Kesin aday listeleri ilçe seçim kurullarınca ilan edilir.”

”Bildirilen ihtiyar heyeti listelerinin dışında bir isim yazılarak kullanılan oyların işaretli olabileceği gerekçesiyle geçersiz sayılır.”

”Muhtar ve ihtiyar heyeti listeleri için ”BİRLEŞİK OY PUSULASI” İlçe
seçim kurullarınca bastırılır ve tercih ”EVET” mührü vurularak yapılır.”

Şeklinde ekleme ve düzeltme yapılması hususunda, gereğini ilgilerinize arz ederim.

Yazımız önce Adalet bakanlığına gönderildi. Adalet Bakanlığı da talebimize binaen 25.10.2018’de:
SAYIN İLGİLİ, BAŞVURUNUZ YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ÜST YAZI İLE GÖNDERİLMİŞTİR. BİLGİLERİNİZE.

cevabını yazılı olarak iletmiştir.

Üstadım Ziya POLAT hocamın 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajı içeren paylaşımına yaptığım yorumu bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum. ”Seçilen muhtarlar ve seçilemeyen muhtar adayları kendisini destekleyen ve desteklemeyen kimseleri bilmemeli, bilememeli. Devletin gücü yetmiyorsa! Masrafları adaylarlardan tahsil ile ”BİRLEŞİK OY PUSULASI” basılmalı ve EVET mührü ile tercih edilmeli. Her yerde seçilen muhtarlar maalesef sizin düşündüğünüz ve tesbitleriniz gibi değil sayın hocam. Hak ederek kazanan ve adil bir şekilde hizmet sağlayan tüm muhtarlarımızın günleri kutlu olsun.” şeklindedir.

Genel seçim sistemleri her seçim döneminde değiştirilirken, mahalli idareler köy,mahalle ve ihtiyar heyeti seçim sistemi niye değiştiril(e)mez.

Gelecekten çok umutluyum. Birşey değişecek, herşey değişecek. Her şeyin iyi ve çok güzel olması dileğiyle.
Sağlıcakla kalın efendim.

1,920 total views, 1 views today

Bir cevap yazın