Salbaş kantini

Oldum olası veya liseli yıllarımdan beri merak ederim Salbaş siyasetini ve insanını.Salbaşlı kardeşlerimin medeni cesaretleri,girişimci ruhları, siyasetteki aktif rolleri ve ticari zekalarını her zaman takdir etmişimdir. Ülkücülerin de,sosyal demokratların da,milli gürüşlülerin de,sağında,solunda velhasıl kısacası; siyasetin her tarafından herzaman lokomotif isimler de çıkarmıştır Salbaş; siyaset arenasına. Muhtarlık seçimlerinde olsun; iki dönem belediye başkanlığı seçimlerinde olsun; adeta o yıllarda Karaisalı seçimlerinin tansiyonunu yükseltir vede sonuçlara dolaylı olarak etki ederdi Salbaş Kantini.
Daha sonraları Adana’mız gibi; çevre köylerden ve Adana’dan göç almaya başlayınca bu rekabet, seviye ve çıta yükselterek devam etti ve ediyor da.
Salbaş’ta bulunan dostlarımız, arkadaşlarımız ve akrabalarımızla yaptığımız zaman zaman sohbetlerde,Salbaş siyasetinde;radikal ,kemikleşmiş oyların yanında,köylücülük,ticari ilişkiler vede okumuş gençlerin seçim sonuçlarını etkilediğini görüyoruz. Elbette bu faktörler her yerde var, ama; Salbaş çok önemli çünki; Karaisalı’dan resmen kopsada;fiilen kopamadı, ayrıca Çukurova’ya resmen bağlansa da fiilen Çukurovalı olamadı. Böyle olunca eski patron sağcı,yeni patron solcu,”biz neyci olmalıyız ki” gibi bir ikilem mi yaşıyor acaba kantin. Salbaşın isteklerini veya beklentilerini ve olmak istediği şekli Salbaş trafiği bile çok etkiliyor diye yorumlaya biliriz.Çünki insan; okuduğundan,düşündüğünden, duyduğundan etkilendiği gibi; gördüğünden de etkileniyor. Salbaş Çukurova’da değilde sanırım Karaisalı’da daha etkin,daha etkili ve daha kendine yakışır hale mi gelir.
Acaba diyorum Salbaş’a bir yeni izdivaç mı gerekiyor… Merhabalar Salbaşlı dostlar, hoş kalın, hoşça kalın…

2,029 total views, 1 views today

Bir cevap yazın