Eğitimde yenilikçi model

Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, normal sınıf ortamlarının ötesine geçerek öğrencilere daha etkili ve ilgi çekici, bire bir eğitim ve takip ile yeni sistem öğrenme modeli sunmayı hedefler.
Yeni sistemle beraber öğrenciler bir sorunun cevabını dahi yapması binlerce öğrencinin önüne geçmesine neden olmaktadır. Yeni nesil sorularda sınıf ortamında konuyu anlamayan öğrenciler dersten koptukları zaman o konunun üstüne düşmemektedirler. Bu sebepten dolayı öğrencilere sunulan bire bir ders modeli ile öğrenciler sınıfta öğrenemediği konuyu öğretmeni eşliğinde aldığı ders ile hem konuyu öğrenip hem de o konudan eksiksiz soru çözümü yapabilmektedir.
İşte başarılı sınıflarda görülebilecek bazı yenilikçi öğretim yöntemleri:
Kişiselleştirilmiş Öğrenme Yöntemleri: Akademik sınıflarda, öğrencilerin farklı öğrenme stillerine ve hızlarına uygun olarak öğrenmelerini sağlayan öğretmen eşliğinde kişiselleştirilmiş öğrenme yöntemleri ön plandadır. Öğrencilere kendi öğrenme süreçlerini yönetme ve kendi sorularını yazarak öğrenmesi amaçlanır.
Tersine Sınıf Modeli: Tersine sınıf modeli, öğrencilerin ders materyallerini önceden çevrimiçi olarak çalışmalarını ve sınıf zamanını öğrenme etkinlikleri, tartışmalar ve proje tabanlı çalışmalar için kullanmalarını sağlar. Bu yaklaşım, sınıf içinde ve bire bir derslerde daha fazla etkileşim ve uygulamalı öğrenme fırsatı sunar.
Yaratıcı ve Eleştirel Düşünme ile Eğitim: Akademik sınıflarda öğrencilerin yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek önemlidir. Öğrencilere problem çözme, eleştirel analiz, sorgulama ve yenilik yapma gibi beceriler kazandıran etkileşimli öğrenme ortamları oluşturulur. Bu modelde öğretmen araştırmacı görevi görerek, öğrencilere yaratıcı yollardan öğrenmesini teşvik eder. Bu modelde öğrenciye kendi soru ve cevaplarını üreterek öğrenmesi amaçlanır.
Küresel İletişim: Teknolojinin sağladığı olanaklar sayesinde, akademik sınıflarda öğrencilerin farklı ülkelerde eğitim alan öğrencilerle iletişim kurması ve iş birliği yapması teşvik edilir. Bu, öğrencilere diğer öğrencilerin ortak konuları nasıl öğrendikleri, nasıl soru çözdükleri, sayısal zekayı nasıl yönettikleri öğretilir. Unutulmamalıdır. Matematik ve Fen Bilimleri dersleri evrensel derstir. Ülkemizin en çok zorlandığı ders olan Matematik ve Fen Bilimleri derslerinde, başarılı olan ülkeler takip edilerek eğitim modeli geliştirilmelidir.

415 total views, 2 views today

Bir cevap yazın