Salbaş’ta nüfus yüzde yüz arttı

Güven ÖZGÜL/Özel Haber

ADANA’nın Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi’nde 2019’daki koronavirüs ve 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bir çok vatandaş köy ve kırsal bölgelere yerleşti.

Depremlerin ardından şehir merkezindeki evlerine geçmek isteyen vatandaşlar ise ard arda meydana gelen artçı depremler nedeniyle ilçelerde bulunan köylere akın etti.

Adana’da depremden en az etkilenen Karaisalı ilçesi ise vatandaşların en çok tercih bölge oldu. Salbaş başta olmak üzere Karaisalı ilçesi de depremden etkilenen vatandaşların en çok rağbet gösterdiği yerlerden biri oldu.

ARSA, TARLA, EV, BAHÇE FİYATLARI 2 KATINA ÇIKTI

Korona ve Deprem gibi afetlerden dolayı köylerdeki arsa, tarla, bahçe ve ev fiyatlarında ise yüzde yüz artış yaşandı.
Bu durumu fırsat bilen mülk sahipleri fiyatları iki katına çıkarttı. Emlakçılarda bu olanlardan hayli yararlanarak ceplerini doldurdu.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Ekonominin kötü gidişatı, enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesi, kur piyasasının dalgalı ilerlemesi asgari ücret ve emekli maaşları ile geçinen insanların alım gücünün azalması ve durumu fırsat bilerek yapılan zamlar vatandaşları canından bezdirerek tepkileri de beraberinde getirdi.

500 total views, 2 views today

Bir cevap yazın