Son yazım-elveda

Evet efendim.Bu yazı 2020 yılının son yazısı ama okuduğunuz yazarın ilk yazılarından biri.

”BİR YAZARIN DÜŞLERİ”

Yazarlar;
Bazen ”Yazarını kurşunlatan yazılar” yazarlar Merhum Necdet SEVİNÇ gibi, Uğur MUMCU gibi.Bazen kodese tıktıran yazılar yazarlar bir çokları gibi.Bazende suya sabuna dokunmayan,Etliye sütlüye karışmayan yazılar yazarlar hiç memleket meselesi yok gibi.

Adı üstünde yazar.
Fikir ve düşünce hürriyeti var diye yazar. Bazen alkışlanır kimi kesim tarafından, Bazen acımasızca eleştirilir. Aslında hepsini göze almıştır yazar. Işık olmak ister bir topluma.

Kime sorsan okur yazarım diyor. Okumak kültür meselesi. Bazen bir yazı okursun veya bir söz dinlersin,hoşuna gider paylaşırsın çevrendekilerle.Onlarında hoşuna gider ve altına imzasını atarlar. Sonra kim yazmış veya söylemiş diye merak ederler. Açıklanır kimlikler. Başlarlar mırıldanmaya az önce kabullenip altına imzayı atanlar.”Geç onu,biz biliyoruz onun nasıl biri olduğunu.” Ne komonistliğini, ne Faşistliğini nede İrticacı olduğunu bırakırız yanına. Hemen mahkum ederiz bir yazısını dahi okumadan yazarı.

Hep doğruyu kendimiz yada kendimiz gibi düşünen insan bilir ya. Halbuki doğru tek. Yanlış gibi. Hak ve batıl gibi.

Saltanat heveslileri sever bu tip insanları.Toplumsal meselelerde hem fikir olmalarını istemezler insanların.Sanki sistem ayrışma, kutuplaşma üzerine kurulu. Halbuki bizim Peygamberimiz ”Benim ümmetimin işleri istişare ve istihare iledir.” buyuruyor. Geldiğimiz noktada toplumun ekseriyeti ”Bana ne, Sana ne, Neme lazım” anlayışında gibi.

Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmuyor beyler. Yazar yazılarına eleştirel yorum bekler okurlarından.Tartışılsın ister edep ve adap çerçevesinde.Yanlış düşünceler doğrulansın ister.

Fazla bir şey mi istiyor yazar,
Yazardan bu haftalık bu kadar.”

demiş yazar 15 Kasım 2019 tarihli yazısında.1227 kez okunan bu yazı, bir kez daha okunsun istedim.

”Yol o’nun, varlık o’nun, gerisi hep angarya
Yüzüstü çok süründün,ayağa kalk Sakarya.”

Muhasebesini yapmak dileğiyle elveda geçmiş, merhaba yeni yıl.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumanız kutlu, sizler mutlu ve umutlu, yeni yılınız iyi olsun efendim.

1,924 total views, 2 views today

Bir cevap yazın