Zeydan Karalar talimat verdi: Karaisalı’daki Üçürge Köprüsü genişliyor

Güven ÖZGÜL/ADANA,(DHA)-

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan tam kapanma yasaklarını fırsata dönüştüren Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı ilçesindeki üçürge köprüsünün genişletme çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatıyla harekete geçen ekipler, Karaisalı ilçesinin ulaşım sorununu ortadan kaldırmak amacıyla araçların geçmekte zorlandığı üçürge köprüsünü genişletiyor.

İlçe’de yeni yollar, köprü ve kavşaklar ile bir çok yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasaklarını fırsata dönüştürdü. Geçtiğimiz yıl içinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarında bir çok bozuk köy yollarına sıcak asfalt kaplama ile özelikle ana arterlerde önemli bir sağlıklaştırma çalışması gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, bu yıl da hafta sonu yasaklarında sahadaki mesaisiyle vatandaşlardan tam not alıyor.

KÖPRÜ GENİŞLETME ÇALIŞMASI

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan kazı dolgu, asfalt kaplama, asfalt yama, bordur, trafik çizgi, sinyalsizasyon ve levhalama çalışmaları bu hafta sonu yasaklarında da devam etti. Çalışmalar kapsamında Karaisalı ilçesi Çakallı Köyü’nde araçların geçmekte zorlandığı 4 metre genişliğindeki köprü 10 metrelik genişliğe ulaştı. Yine ilçenin Kızıldağ Yaylası yolu üzerinde bulunan 4 metre genişliğindeki Üçürge köprüsü yapılan çalışmalar sonucunda 10 metrelik genişliğe ulaşacak. Genişletme çalışmalarıyla olası trafik kazalarının önlenmesi amaçlanırken trafik akışının da hızlanması amaçlanıyor.

1,205 total views, 1 views today

Bir cevap yazın