Sözlü: “Karalar’ın ruhu karalaşmış”

MHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Hüseyin Sözlü TVA’da Gündem Özel programına konuk olarak açıklamalarda bulundu. Gazeteci Özge Öztoprak’ın sorularını canlı yayında yanıtlayan Hüseyin Sözlü hakkındaki iddialara da yanıt verdi.

TÜRKİYE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Sözlü ilk olarak “Gündemin yoğun olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemiz jeopolitiği gereği zor ve kıymetli. Bunu Gerek ulusal gerekse uluslararası arenada idrak etmekteyiz. Bugün içeride PKK terörü yıllardır ülkemize maddi manevi büyük kayıplar yaşattı. Ağır bedeller ödetti.  Ülkemizde son zamanlarda terör operasyonları başarılı bir şekilde yürütülüyor. FETÖ ile mücadelede de Türkiye zor şartlardan geçiyor. Libya’ya asker gönderme tezkeresi gibi konulara ülke olarak kenetlenmeliyiz. Muhalefet anlayışı, suni yalan gündem maddeleri oluşturuyor. Milletimizin ve ülkemizin enerjisi boşa harcanmamalı.” dedi.

“ADANA’NIN GÜNDEMİNİ MEŞGUL ETMEK İSTEMİYORUM”

Sözlü, “Cumhur İttifakı’nın adayı olarak girdiğim son seçimde karşımızda Millet İttifakı vardı. HDP ile bir seçime girdiler. Rakibini ilk tebrik eden belediye başkanıyım. 5 yıllık görev süremde Adana’da kaynakları büyüttük. Büyük projeleri Adana’nın ufkuna kazandırdık. Başladığım projelerin birçoğunu bitirdim. Saygı değer belediye başkanımız, 9 ayı geride bıraktı. Ne yazık ki hiçbir projeyi hayata geçiremedi.  İddialar ortaya koydu. Biz bir yalan söyleyelim muhataplar bunun yalan olmadığını kanıtlamaya çalışırken biz tekrar bir yalan ortaya atarız diye düşünüyorlar. Sevgili hemşehrilerimden ricam Adana’da gündemini meşgul etme konusunda hiç hevesli değilim. Halka sığınarak halkın oylarıyla 15 yıl Ceyhan belediye başkanlığı 5 yıl da büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. Muhalefet yalanlar söyleyerek gündemi meşgul ediyor.” diye konuştu.

BEN DE BELEDİYEYİ BORÇLA DEVRALDIM”

Özge Öztoprak’ın borç konusunu sorması üzerine Hüseyin Sözlü belgelerle konuşarak “Göreve ilk seçildiği günden beri borçları söyledi. Ben de belediyeyi borçlu devraldım. Harcadığımız kaynaklar kamu kaynağı ve halkımızın parasını boşa harcamadık biz. 9 aydır havanda su dövdüler,  her gün yalan beyanda bulunmaktan başka hiçbir şey yapmadılar. Taş üstüne taş koydular. 5 yıl boyunca ben de muhalefet belediye başkanıydım ve borçlar her zaman vardı. Ben hiç ağlamadım. Hep hemşehrilerimize zor şartlarda bile nasıl hizmet ederiz diye düşündüm.” dedi.

“DÖVİZ KURLARINDAN DOLAYI BORÇ ÇOK GÖRÜNÜYOR”

“Ben belediyeyi 814 milyon dolar borçla devraldım, 716 milyon dolar borçla da Zeydan Karalar’a devrettim. Borcun bu kadar fazla görünmesinin nedeni döviz kurlarından dolayı. Şahsımızı karalamasınlar, geçmişimizi kötülemesinler” dedi. ‘Metro Adana’nın sırtında kamburdur’ dediler. Biraz daha vaktimiz olsaydı projelerimizi tamamlayacaktık. Bizim de borçlarımız vardı. Zeydan Karalar’ın adından gelen karalayıcı üslubu yüzünden ben de bu borçlardan bahsetmek zorunda kaldım. Karalar’ın ruhu karalaşmış. Geçmişi kötüleyerek ne kadar devam edecekler. Her gün ortaya yeni bir yalan atıyorlar.”

“ASKİ’NİN AMACI KAR DEĞİL, HALKA HİZMETTİR”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “ASKİ eskiden zarar ediyorduk, şimdi biz kâr’a geçirdik” sözlerini hatırlatan Özge Öztoprak’a cevap olarak Sözlü, “ASKİ dediğiniz kurum yatırımcı bir kuruluştur. Hizmet eder. Hayat su gibi kar amacı yoktur. Halk sağlığı açısından en önemli bir numaralı kuruluştur. Göreve geldiğimizden beri ASKİ’ye yatırımlar yaptık. 9 aydır ASKİ’ye yeni bir proje getirmediler. Karalar’a cevap olsun diye söylüyorum 15 haneli bir köye su götürdük, bundan nasıl kar edebiliriz. Halkı sağlıklı içme suyuna ulaştırmak en büyük amacımızdır. ASKİ borçsuz bir kurumdur. Onların derdi seçmen kitlesinin çok olduğu yerde yalan beyanlarla halkı aldatarak kendimizi ayakta tutalım.”

“VATANDAŞIMIZIN ULAŞIM STANDARDI BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ”

Sözlü, “Araç noktasında ciddi bir fazlalık vardı 22 milyon civarında araçtan, 4.5 milyon yakıttan tasarruf ettik” diyen Zeydan Karalar’a cevaben: “Ben başkanlık yaparken 158 tane otobüs aldık. 300 tane de iş makinesi aldım. Vatandaşın ulaşım standardı bizim için önemliydi. Biz halkı düşündüğümüz için aldık.  Şu an belediyenin otobüslerinin yüzde 30’u hangarda duruyor, kullanılmıyor, tasarruf ettiğini söylüyor. 150 tane spor kulübü var, bunlara da otobüs lazım. Bunlardan tasarruf olmamalı.”

1,137 total views, 1 views today

Bir cevap yazın