Salbaş’taki camiler dezenfekte edildi

Çukurova Belediyesi, küresel salgın koronavirüs önlemleri kapsamında uzun süredir toplu ibadetlere kapalı olan ve 29 Mayıs Cuma günü sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden ibadete açılması planlanan camiler için temizlik seferberliği başlattı.

Çukurova Belediyesi, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında uzun süredir toplu ibadetlere kapalı olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme programı çerçevesinde 29 Mayıs Cuma günü sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden ibadete açılması planlanan camilerde yoğun bir temizlik çalışması yapıyor.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle kapatılan camilerin belirli sınırlandırmalarla ibadete açılacağının açıklanmasının ardından harekete geçen Çukurova Belediyesi Temizlik İşleri Ekipleri, 29 Mayıs Cuma günü itibariyle açılacak olan camilerde ve Cuma namazı kılınacak alanlarda vatandaşların daha güvenli bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirmeleri için temizlik ve dezenfekte çalışmaları uyguluyor.

Bu kapsamda Salbaş’ta bulunan camiler özel ilaçlarla dezenfekte edilip iç ve dış bölümleri ile halılar aynı anda hem sıcak hem de soğuk hava veren makinalarla temizlendi.

İl Pandemi Kurulu’nun aldığı karar gereği camilerin açılacağını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana Valiliği’nin talimatı üzerine ilçemizde bulunan ve ibadete açılacak tüm camilerimizde dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını devam ettiriyoruz.
Sağlığınız bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

784 total views, 1 views today

Bir cevap yazın