Karaisalı Kaymakamı Kaya: Robotik kodlama sınıflarında yeni Selçuk Bayraktarlar yetişecek

Güven ÖZGÜL/KARAİSALI (Adana), (DHA)-

ADANA’nın Karaisalı İlçesi’nde “Karaisalı Varda, Kodlama Orada” projesi kapsamında 3 okulda robotik kodlama sınıfları açıldı. Eğitime ve bilime yapılan yatırımların ileride büyük başarılara kapı açacağını söyleyen Karaisali Kaymakamı Mehmet Kaya, “Robotik kodlama sınıflarında yeni Selçuk Bayraktarlar yetişecek” dedi.

İlçede eğitim alanında yapılan çalışmalar devam ederken son olarak “Karaisalı Varda, Kodlama Orada” projesi kapsamında 3 okulda robotik kodlama sınıfları oluşturuldu. Karaisalı Atatürk Orta Okulu, Karaisalı Anadolu Lisesi ve Karaisalı Ömer Nasuhi Bilmen Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oluşturulan kodlama sınıflarıyla eğitimin ileri seviyeye taşındığını kaydeden Karaisali Kaymakamı Mehmet Kaya, bu sistemle 3 boyutlu yazıcılar, İnsansız Hava Araçları (İHA), M-Botlar gibi birçok çalışmanın yapılacağını dile getirdi.

Sayısal zeka gelişiminin öğrencilerde hayati önem taşıdığını söyleyen Kaya, bu şekilde çocuk yaşta problem çözme ve ekip çalışması yeteneklerinin kazanılacağını belirtti.

“SELÇUK BAYRAKTARLAR YETİŞECEK”

Tüm ülkede eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için yoğun çalışmaların sürdüğünü söyleyen Kaymakam Kaya, robotik kodlama sınıflarının şuan için 3 okulda açılsa da yakın zamanda ilçedeki tüm okullarda uygulamaya geçirileceğini belirtti. En önemli gayenin ülkeye ve millete değer katacak insan yetiştirmek olduğunu vurgulayan Kaya, “Tüketen değil üreten olacağız ve geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Her bir öğrencimize fırsat eşitliğini, gelişen teknolojiyi uygulayarak yakından takip imkanını sunacağız. Bu anlamda bizlere inanarak desteklerini esirgemeyen hayırsever gönül insanlarına ve fedakar öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Robotik kodlama sınıflarında yeni Selçuk Bayraktarlar yetişecek ” ifadelerini kullandı.

791 total views, 1 views today

Bir cevap yazın