Başkan Bekir Şimşek: “Seçim yatırımı olarak işe alınan kişilerin çıkışını verdik”

Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, önceki başkan Saadettin Aslan’ın işe aldığı isimlerin işten çıkarıldığını bildirdi.

31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Karaisalı Belediye Başkanı seçilen Bekir Şimşek, seçim yatırımı olarak işe alındığı belirtilen isimlerle yolların ayrıldığını kaydetti.

Başkan Şimşek, Güven Özgül’e yaptığı özel açıklamada belediye bütçesine dikkat çekerek böyle bir karara başvurduklarını aktardı.

Karaisalı Belediyesi’nin haddinden fazla personel ile dolduğunu söyleyen Şimşek, gelen kaynakların yetersiz kaldığını ve kasada 4 milyon lira açık verildiğini dile getirdi.

10 yıllık Saadettin Aslan döneminde belediyenin 114 milyon borcu olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Şimşek, hedeflerinin denk bütçeyi sağlamak olduğunu söyledi.

Başkan Şimşek, istihdam sahaları oluşturarak bir çok insana faydalı olmak istediklerini belirterek, “Personel çıkarma gibi bir hayalimiz yok ancak seçim ayağına işe alınan isimleri muhafaza edemezdik belediyemiz zaten zor durumda bizim tasarruf etmemiz gerekiyor ve tam tersine işe ihtiyacı olan bir çok vatandaşımıza istihdam sağlayıcı projeler ile katkı sunmak istiyoruz” dedi.

Şimşek, şuana kadar 95 kişinin işten çıkarıldığını, bunların 80 tanesinin seçimden önce işe alınanlar olduğunu ve diğer 15 kişinin ise hakaret içerikli sözleri nedeniyle sözleşmelerinin feshedildiğini kaydetti.
Şimşek, belediye de çalışan 4 çift ile de yollarını ayırdıklarını açıkladı.

579 total views, 2 views today

Bir cevap yazın