Salbaş’taki okullar açılacak mı? İşte yanıtı…

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazertesi günü yaptığı kabine toplantısında köy okullarının 15 Şubat’ta açılacağını söylemişti. Peki Salbaş’taki okullar köy okulu statüsüne giriyor mu? Muhabirimiz Güven Özgül, Salbaş Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Al ve Salbaş Şehit Zeki Kütük Ortaokulu Müdürü Ahmet Erol ile konuştu…

Salbaş Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Al, şuan için okullarının 1 Mart’ta açılacağını söylerek, “Ama bir hafta sonra ne olur bilemem. Belki bizim okulumuzda 15 Şubat’ta açılır. Valilik ve il hıfzıssıhha kurumlarından gelecek kararı bekliyoruz. Ama şuan için 1 Mart gibi görünüyor. Zaten biz öğrecilerimizi ve velilerimizi sms yoluyla bilgilendireceğiz” açıklamasında bulundu.
Müdür Al, pandemi nedeniyle okullarında yüz yüze eğitimin 30’şar dakikadan 8 ders yapılacağını da sözlerine ekledi.

Salbaş Şehit Zeki Kütük Ortaokulu Müdürü Ahmet Erol ise, çevre köylerden gelen taşımalı öğrenciler olması nedeniyle okullarının köy statüsüne girdiğini ifade ederek, “15 Şubat’ta bizim okulumuz tüm sınıflar dahil açılacak. Dersler sabah 08.20’de başlayacak 12.40’da sona erecek.” bilgilendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Şubat Pazartesi günü kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek köy okullarında yüz yüze eğitimin 15 Şubat’ta başlanacağını söyleyerek, ”Köy okullarında 15 Şubat’ta eğitim öğretim başlamasını kararlaştırdık. Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek.” demişti.

1,090 total views, 1 views today

Bir cevap yazın