Aladağ’da kurtlar 10 gün içinde 45 besi hayvanını telef etti

Güven ÖZGÜL/ALADAĞ,(Adana),(DHA)-

ADANA’nın Aladağ ilçesi’nde köylülerin ağılına giren kurt sürüsü 10 gün içinde 30’u küçükbaş, 15’i ise büyükbaş olmak üzere toplam 45 besi hayvanını parçalayarak telef etti.

İlçenin Barakdağ Ķöyü’nde farklı gün ve zaman dilimlerinde köylülerin ağılına giren kurt sürüsü 10 gün içinde 45 besi hayvanını parçalayarak telef etti. Köylüler ise kurtların, Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından doğaya bırakıldığını öne sürerek konuyla ilgili çözüm bulunulmasını istedi.

Kurt sürüsü tarafından hayvanları telef olan Alparslan Boran, “Sabah erken saatlerde hayvanlarımı otlatmak için kalktıgımda 5 küçükbaş koyunumun parçalanmış haliyle karşılaştım. Kurtlar hayvanlarımı telef etmişler. Çok üzüldüm, çünkü köyde bizim tek geçim kaynağımız hayvancılık. Daha önce köyümüzde yine aynı durumla bir çok kişi karşılaştı. Son 10 gün içinde köyümüzde yaklaşık 30’u küçükbaş olmak üzere 15 de büyükbaş hayvan kurt sürüleri tarafından parçalandı. Çok üzgünüz. Önemli miktarda zararımız var.” dedi.

Köylülerden Mahmut Arık ise, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından kurtların doğaya bırakıldığını öne sürerek konuyla ilgili çözüm isteyip, zararlarının karşılanmasını talep etti.

800 total views, 1 views today

Bir cevap yazın