Zeydan Karalar’a kırsaldan rekor oy

Adana tarihinde ilk kez, büyükşehir belediyesini iki kez üst üste kazanan Zeydan Karalar, kırsal bölgelerde oylarını artırarak rekor kırdı.
İlçelerde kendi partisinin adayından daha fazla oy alan Karalar, “Kazanan Adana, kaybeden yok” dedi.

Karalar, “35 yıl sonra Yüreğir ve toplam 9 ilçe belediyesiyle bunu taçlandıran, rekor oyla bize destek olan can Adana’ma, aşık olduğum şehre ve onun güzel insanlarına yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Karalar, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’den, bu seçim ilk afişini asan, ilk broşürü dağıtan genç gönüllü kardeşime kadar, Cumhuriyet Halk Partisi’ne inanmış, bu partinin felsefesini benimsemiş, hayatının her anında halk sevgisiyle hareket etmiş tüm yol arkadaşlarıma, CHP belediyeciliğini geçtiğimiz 5 yılda bütün ülkeye gösteren kıymetli başkanlarımıza, bize oy vermiş vermemiş bütün vatandaşlarımıza demokrasiye olan inançları nedeniyle teşekkürü borç bilirim.” ifadelerini kullandı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir BelediyeBaşkanlığı’na yeniden seçilen Zeydan Karalar, 10 binlerce hemşehrisine belediyebalkonundan hitap etti.

Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi TaşBina önünde ve Atatürk Caddesi’nde kutlama yapan Adanalılara, seçim başarısınıntarihi olduğunu anlattı. “Bu başarı çok kuvvetli olduğumuz dönemlerden bilefazla. Bu başarı başka bir şey. Adana’da tarih yazdık ve bu sizin başarınız” dedi.

Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: Yine yüzde 10’uaşkın fark attık. Bize oy veren her kesime teşekkür ediyorum. Bu durum Adanaittifakının bir göstergesidir.
Mevcut ilçe belediyelerine yenilerini ekledik ve belediyemeclisinde de rahatladık.
Kazanan Adana, kaybeden yok. Demokratik mücadelenin sonundabiz kazandık. Biz bir seçimi kazandık. Ben başarımıza zafer demiyorum, zaferdüşmana karşı kazanılır. Siyasi rekabet ettiğimiz kimse bizim düşmanımız değil.Adana’da hep birlikte tarih yazdık. Alacağız dediğimiz ilçelerin tamamınıaldık. İşte farkımız bu.”

UMUTLARI YEŞERTEN SEÇİM

Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “14 Mayıs 2023’te genelseçimi kazanamadık ama bugün kazandığımız seçimle; Cumhuriyeti Mustafa KemalAtatürk’ün kuruluş ayarlarına çevirmek için fırsat yakaladık. Bu seçim umutlarıyeşertme seçimi oldu. İnsanların içi umut heyecan doldu. Türkiye’de bunugerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu ülkede sadece Mustafa Kemal’in askeriolunur.”

48 yıldır halkıyla yol yürüdüğünü belirten Başkan ZeydanKaralar, bugün yaşanan seçim başarısıyla halkı mutlu ettiklerini, bunun dakendisini dünyanın en mutlu insanı yaptığını ifade etti.

Başkan Zeydan Karalar, eşi Nuray Karalar ve kazanan ilçebelediye başkanlarıyla birlikte halka çiçek attı.

369 total views, 1 views today

Bir cevap yazın