Yusuf Kanlı Karaisalı’da Saadettin Aslan’a yüklendi, Aslan’ın cevabı ise bakın ne oldu?

Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, bağımsız adaylığını açıklayan Saadettin Aslan’ı davaya ihanetle suçladı.

MHP Adana İl Başkanı Kanlı, Cumhur İttifakı’nın Karaisalı Belediye Başkan Adayı Bekir Şimşek’in seçim ofisi açılış töreninde konuştu. Başkan Kanlı, Mustafa Çay ve Saadettin Aslan’ı hedef aldığı konuşmasında, “Hani dava adamıydınız, hani lidere sadakat şerefinizdi. Neden genel merkezimizin kararına uyumadınız. Samimi değilsiniz, ülkücü olamazsınız” diye konuştu.

Kanlı’nın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

“AZICIK ONURLARI VARSA İSTİFA EDERLER!”

“MHP’nin, Cumhur İttifakı’nın oylarıyla belediye başkanı olup başka yerlere kaçanlar, belediyenin imkânlarını MHP’ye, Cumhur İttifakı’na karşı kullanamazlar; azıcık onurları varsa belediye başkanlığı görevinden de istifa ederler!”

“KARAİSALI ADAYIMIZ BEKİR ŞİMŞEK”

“Karaisalı mevcut belediye başkanı da, 2014 ve 2019 yıllarında yapılan yerel seçimlerde partimizden iki dönem belediye başkanı seçilmiş ve görev yapmıştır. Türlü sıkıntılarında destek olunan bu şahıs, maalesef diğeri gibi vefasız çıkmış, ‘Bağımsız aday’ sıfatıyla karşımızda yer almıştır. Kirli ayak oyunlarıyla seçmenin kafasını karıştırmak isteyen şahsa karşı Karaisalılı hemşehrilerimiz MHP ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayımız Bekir Şimşek’in yanında ve arkasındadır.”

“TALİ YOLLARA SAPMAK AHLAKİ DEĞİLDİR”

“Makamlar birer emanettir ve her yerde olduğu gibi siyasette de nöbet değişimi doğaldır. 10, 15 yıllık gibi bir zaman diliminde makam verilenlerin, ‘Biraz dinlen’ denilince hemen tali yollara sapmaları, başka kapılarda gelecek aramaları ahlaki değildir. Vefakâr, cefakâr mensuplarımız, kıymetli hemşehrilerimiz nankörü sevmez; vefasızlığa karşı mutlaka gerekeni yapacak, Ülkücü-Milliyetçi Hareket’in, Cumhur İttifakı’nın alın terine, emeğine sahip çıkacaktır.”

“BELEDİYENİN İMKÂNLARINI KULLANAMAZLAR”

“MHP’nin, Cumhur İttifakı’nın oylarıyla belediye başkanı olup başka yerlere kaçanlar, belediyenin imkânlarını MHP’ye, Cumhur İttifakı’na karşı kullanamazlar. Şaibeli faturalarla seçim çalışmalarını finanse edemezler. İhtiyaç olmadığı halde sırf oy hesabıyla işçi alımı yapamazlar. Bu yanlışların hesabı mutlaka sorulacaktır. Azıcık onurları varsa belediye başkanlığı görevinden de istifa ederler! Yapılan çirkinliğe ve ihanete karşı MHP ve Cumhur İttifakı mensupları bu şahıslardan onurlu bir istifa beklemektedir.”

SAADETTİN ASLAN’DAN CEVAP GECİKMEDİ

Bu açıklamaların üzerine Güven Özgül’e bir değerlendirme yapan Başkan Aslan, “Milliyetçi Hareket Partisi benim partim. Ondan dolayı polemiğe girmek istemiyorum.” ifadelerine yer verdi.

“KARAİSALI İLÇE TEŞKİLATI KAPATILDI”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Hüseyin Sözlü’nün görevden alındığı ve Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıklarının kapatıldığını duyurdu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle, Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, başdanışmanlık görevinden alınmış olup, tedbirli olarak merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.”

1,062 total views, 1 views today

Bir cevap yazın