Yuşa Davarcı gözaltına alındı

ADANA’nın Karaisalı ilçesinde düzenlenen Kızıldağ Futbol Turnuvası’nın tertip komite üyesi ve Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yuşa Davarcı gözaltına alındı. Davarcı ile birlikte 10 kişi’nin daha emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik rüşvet operasyonunda ayrıntılar ortaya çıktı. Belediye Başkanı Karalar’ın danışmanı Sızlı’nın, yaptırdığı estetik operasyonun parasını ve kirasını, ihale verdiği reklam şirketine ödettiği anlaşıldı. Davarcı’nın ve bazı belediye bürokratlarının hesaplarında ise yüklü meblağlarda para transferi olduğu belirlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, ‘ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonu’nun detayları belli oldu. 2021 yılından bu yana gerçekleştirilen 58 milyon liralık reklam ihalelerini kimin hangi şartlarda alacağının ihaleye çıkılmadan belirlendiği, ihale şartnamesini de firmaların bizzat yazdığı öne sürüldü.

“ESTETİK RANTI”

Akşam Gazetesi’nden Soner Kan’ın haberine göre, Adrese teslim ihale’ organizasyonun başında, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın danışmanı Mürüvet Sızlı’nın olduğu iddia edildi. Sızlı’nın ihalelerin belirlenen şirketlere verilmesini sağladığı öne sürülürken, hesabında da reklam şirketlerinden gelen 1 milyon liralık para hareketi tespit edildi. İddialara göre Sızlı ayrıca, özel bir hastanede yaptırdığı estetik ameliyatın parasını, ihale verdiği bir reklam firmasına ödettirdi. Sızlı’nın yanı sıra, Adana Büyükşehir Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yuşa Davarcı ve bazı belediye bürokratlarının hesaplarında da yüklü meblağlarda para transferi olduğu belirlendi.

Soruşturmada, ihale alan firmaların ‘sahte fatura’ düzenledikleri de iddia edildi. Hazırlanan bu faturaların ardından, şüphelilerin kişisel hesaplarıyla reklam firmaları arasında para trafiği olduğu ileri sürüldü. Mali Büro Amirliği ekipleri, Sızlı ve Davarcı’nın yanı sıra CHP Adana İl Sekreteri Mete Çelebi, reklam ajansı sahipleri Cem Oğulhan, Semih Dizidar, Yüksel Yavuz, Can Küçüközkan ve Süleyman Aydoğan’ın yolsuzluk yaptığı bilgisine de ulaştı.

Yapılan operasyonda Sızlı dahil 10 şüpheli gözaltına alınırken, onlarla birlikte hareket eden 28 kamu görevlisinin de ifadeleri alındı.

“ALGI OPERASYONU”

Adana Büyükşehir Belediye kaynakları ise operasyona yönelik yaptıkları ilk açıklamada, yaşanan gelişmelerin seçimin yaklaşması nedeniyle algı operasyonu olarak değerlendirdi.

1,149 total views, 1 views today

Bir cevap yazın