Ünaldı’dan tarım vurgusu

Kızıldağ Futbol Turnuvası’nın tecrübeli antrenörlerinden Biyoloji Öğretmeni Mustafa Ünaldı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tarımın ülkemizdeki önemine dikkat çekti.

Üretici olmanın önemine vurgu yapan Ünaldı, “Ülkemizin geleceğini tarımın belirleyeceğine adım gibi eminim.
Daha çok ekmeli daha çok biçmeliyiz. Ürettiğimiz ürünlere katma değer katıp satmalıyız sağlıklı besinin ne denli önemli olduğunu herkes anladı anlamaya da devam edecek.” dedi.

Ünaldı, sosyal medya’dan, “İnsan evde kalınca yazası geliyor diyerek başladığı yazısına, öneri ve eleştirilerini sıralayarak devam etti.

Ünaldı, “Herkes yaptığı işi bir düşünsün, şey gibi hani “Bugün Allah için ne yaptın?” sorusu gibi. Mesela çiftçi ne yapıyor biliyor musunuz? Ülkeyi ayakta tutuyor ve bunun ne kendisi ne de biz farkındayız!!!
Bugünlerde sık sık bahsedilen ve yıllardır göz ardı edilen “ÇİFTÇİ VE TARIM“ sorunları getirileri götürüleri. Sağda solda yazılan şu yazı “Salgın çıktığında kimse altın almaya, döviz almaya, benzin ya da araba almaya koşmadı herkes bakkala manava pazara sebzeciye fırına koştu” ne kadar haklı ne kadar gerçekleri gözüne sokan bir dokunuş.” ifadelerini kullandı.

Ünaldı’nın paylaşımındaki satır başları şöyle:

CEM SEYMEN ÖRNEĞİNİ VERDİ

Ne yazık ki hangi çiftçiyle konuşsan kimi “mazot pahalı“ diyor kimi “tohum uçtu “diyor, kimi “Sen bir de ilaç al da gör“ diyor. Ve malesef yerli bir tohumumuz da yok. CNN TÜRK kanalında yayınlara çıkan bir adam var 2-3 yıldır takip ediyorum Cem Seymen. Dilinde tüy bitti adamın TARIM TARIM diye diye yerli üretim yerli tohum demekten sesi kısılıyor. Çifçilere önem verilsin demekten öldü ölecek adamcağız.
Gençlerimiz evleneceği zaman köyünü terk ediyor, etmeyin diyor. (ŞEHERE GİTMEYENE KIZ VEREN YOK)
Bir dönüm tarlanız da olsa ekim diyor. (Alayı veraseli hısım akraba birbirine girmiş)
Şehirde bile yaşasanız küçücük bir bahçeniz olsun o da yoksa saksınızda bir biber yetiştirin diyor. (Süs biberi diken yok)
Ne kadar haklı bir serzeniş…

ZİRAAT FAKÜLTELERİ ELEŞTİRİSİ

Ben de yıllardır aynı şeyi düşünürüm dünya ülkeleriyle teknolojik anlamda bir yarışı kazanmamızın zorluğu apaçık ortada fakat adamı diksen yetişecek topraklarımız var ve malesef ülkemizde en düşük üniversite lisans alanı Ziraaat fakülteleri.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ TARIMIN BELİRLEYECEĞİNE ADIM GİBİ EMİNİM

Çiftçiler sürekli ziraat odalarından ziraat bankalarından süt birliklerinden sulama birliklerinden şikayetçi. Kim haklı kim haksız bilinmez ama ülkemizin geleceğini tarımın belirleyeceğine adım gibi eminim.
Daha çok ekmeli daha çok biçmeliyiz ürettiğimiz ürünlere katma değer katıp satmalıyız sağlıklı besinin ne değerli önemli olduğunu herkes anladı anlamaya da devam edecek…
Ve bir gün Ziraat fakülteleri bu ülkenin en gözde üniversite lisansı bölümleri olduğunda,TARIM akıllıca yapıldığında, köyünün toprağının ve bilimsel tarımın kıymeti anlaşıldığında daha güzel olacak hayatımız.
Uzun lafın kısası bir karış toprağınız varsa ekin, biçin belki o zaman tarım denen şeyin nasıl değerli bir kaynak olduğunu herkes anlar 👍
SAĞLICAKLA EVDE KALIN 🧿

922 total views, 1 views today

Bir cevap yazın