Salbaş’ta öğrenciler yaz tatilini kuran kursunda geçiriyor

ADANA’nın Çukurova ilçesinde öğrenciler yaz tatilini kuran kursunda geçiriyor.

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte ilçeye bağlı Salbaş Mahallesi’nde yaşayan öğrenciler, Şehit Kadir Genç camiinde Kur’an-ı Kerim öğrenmenin heyecanını yaşıyor. Çocuklar, imam hatipler eşliğinde Kur’an-ı Kerim eğitimi alırken, bunun yanında Hadis’i Şerifleri öğreniyor, ilmihal, siyer ve Hz. Muhammed’in (SAV) hayatından kesitler dinleyerek, dini bilgiler ediniyor.

Salbaş Şehit Kadir Genç Cami İmam Hatibi Sabit Gildir, zor bir görev icra ettiklerini belirterek, “Her ne kadar bu işe layık olmasak da bu işe layık olmaya çalışıyoruz. Niyetimiz, gayretimiz ve mücadelemiz bu yönde. Burada da müslüman bir gencin ihtiyacı olan bilgileri vermeye çalışıyoruz.” dedi.

İlmihal, Kuran-ı Kerim ve İslam Ahlâkı konuları üzerinde daha çok yoğunlaştıklarını belirten Gildir, 7 ile 17 yaş arasındaki öğrencilere ders ve konu anlatımı yaptıklarını söyledi. Yaklaşık 80 öğrencinin öğrenim gördüğü kursta yaş gurupları oluşturarak eğitim verdiklerini söyleyen Gildir, “Bir çok öğrencimiz Kuran-ı Kerim’e geçti. Artık Kur’an okuyabiliyorlar. Nasıl namaz kılınır bunları da öğrettik hepsine. 32 farzı da her gün saydırarak ayrıntıları paylaşıyoruz öğrencilerimizle. İtikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi konuları da haftanın birer günü işleyerek öğrencilerimizi dinimiz hakkında bilgilendiriyoruz. İleride bu bilgiler her zaman için çocuklarimıza lazım olacak” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Abdurrahman Hakverdi, “Sabit hocamız bize çok iyi yaklaşıyor. Anlamadığımız yerler olduğunda tekraren bize konuyu anlatarak öğrenmemize en iyi şekilde yardımcı oluyor. Ders esnasında peygamber efendimizin hayatından kesitler de anlatıyor hocamız. Dinimizi en iyi şekilde öğreniyoruz. Sabit hocamıza emekleri için kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim.” dedi.

543 total views, 1 views today

Bir cevap yazın