Salbaşlı genç hafız oldu! 16 yaşında Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberledi

ADANA’nın Çukurova ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Emirhan Bingöl, Kur’an-ı Kerim’in tamamını 18 ayda ezberleyerek hafız oldu.

İlçenin Salbaş Mahallesi’nde ikamet eden Bingöl, bundan 2 yıl önce ailesi tarafından Karaisalı ilçesinde bulunan bir kuran kursuna gönderilerek eğitim aldı.
Ailesinin bu isteğini geri çevirmeyen Bingöl, istek ve azmi sayesinde 18 aylık süre zarfında Kuran-ı Kerim’in tamamını ezberleyerek hafızlık mertebesine ulaştı.

18 aylık süreçte Arapça olan Kuran-ı Kerim’i ezberlemenin kendisi için kolay olamadığını dile getiren Emirhan Bingöl, “Ailem beni dinimiz ve islamın gereklerini öğrenmem amacıyla bundan 2 yıl önce yatılı bir kuran kursuna yolladı. Ama ben bunu daha da ilerleterek Kuran-ı Kerim’i ezberlemeye karar verdim. 18 ayda bu süreci tamamladım. Ancak arapça olan Kuran-ı Kerim’i hatmetmek ve ezberlemek benim için kolay olmadı. Ama hep istiyordum hafız olmayı, severek ve isteyerek yapılmazsa başarıya ulaşamazsınız. Ben çok istedim” ifadelerini kullandı.

MEDRESE’DE ARAPÇA EĞİTİMİ ALACAK

Ailesinin kendisiyle gurur duyduğunu ve çok mutlu olduklarını ifade eden Bingöl, “Ailem şimdi de medresede arapça eğiitim almam için İstanbul Sancaktepe’ye gönderecek. Oradaki eğitimleri mi de başarılı bir şekilde tamamlayarak atanmayı bekleyeceğim. Müslüman bir coğrafyada insanlığa ve insanlara faydalı olmak istiyorum” dedi.

762 total views, 1 views today

Bir cevap yazın