Salbaş domatesi çıktı

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

Sofraların vazgeçilmezi olan ve Türkiye’nin en kaliteli domateslerinin yetiştirildiği Salbaş’ta, nisan ayında toprakla buluşturulan domates fideleri ilk hasadını verdi.

Lezzeti ve kalitesiyle nam salan Salbaş domatesinde ilk hasat sevinci yaşanıyor. Tarlada tek tek toplanan domatesler, özenerek kasalara dizildi ve satışa sunuldu.

SALBAŞ DOMATESİ FARKLIDIR

Salbaş domatesinin lezzeti ve tadıyla tüketicileri hayran bıraktığını ifade eden üretici Ahmet Karaköse, “Vatandaşlarımızın dört gözle beklediği Salbaş domatesi bundan böyle tezgahlarda yerini alacak. Çünkü yerli domatesin hasadına başladık. Kendi bölgemizin insanları tarafından üretilen, lezzeti ve tadıyla tüketicilere hayranlık bırakan Salbaş domatesini, artık kurduğumuz tezgahtan korkmadan gönül rahatlığı ile alıp tüketebilirsiniz” dedi.

Karaköse, 4 aylık sürecin ardından pembe ve kırmızı domateslerin tezgahlara geldiğini belirterek, “Kahvaltılık, yemeklik ve konservelik domates almak isteyenler Salbaş’taki A 101 marketin karşında küçük bir tezgah kurduk oraya gelip uygun fiyata alışverişlerini yapabilirler. Domatesimiz lezzet garantili olup, yerli ve doğaldır.” dedi.

1,210 total views, 1 views today

Bir cevap yazın