Salbaş Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde sebze ve meyve yetiştiriyor

Güven ÖZGÜL/ADANA,(DHA)-

ADANA’nın Çukurova ilçesindeki Salbaş Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesini adeta bir tarım arazisine çevirdi. Bahçeye marul, brokoli, kara lahana, zeytin, mandalina, çilek, kavun ve karpuz ekip yetiştiren öğrenciler, tarımın inceliklerini öğreniyor.

Pandemi süreciyle birlikte uzun süre okullarından uzak kalan öğrenciler bu dönemde neredeyse tüm vakitlerini evde geçirmek zorunda kaldı. Yüz yüze eğitimin tekrardan başlaması sonrası ise okula dönen öğrenciler eğitime adapte olma sürecini yaşıyor. Bununla birlikte birçok okulda öğrencilerin adapte olması ve gelişiminin hızlanması adına projeler hayata geçirildi. Bu projelerden biri olan ve Salbaş Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Hatice Loğoğlu tarafından hayata geçirilen “Covid-19 Toprak Terapim” ve “e-Twinning” projeleri, öğrencilere farklı deneyimler sunuyor. Proje kapsamında okulun bahçesi adeta bir tarım arazisi olarak kullanılırken öğrenciler burada ekip biçerek koronavirüs döneminde önemi anlaşılan doğal hayatla iç içe yaşamış oluyor.

‘KÖTÜ ENERJİLERİNİ TOPRAKLA ATIYORLAR’

Projeyi hayata geçirmelerinin ardından öğrencilerin buna yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden İngilizce Öğretmeni Hatice Loğoğlu, bu sayede öğrencilerin sebze ve meyvelerin yetiştirilmesinde verilen emeği kavradığını kaydetti. Pandemi sürecinde öğrencilerin okuldan uzak kalmasının zor bir süreç olduğuna dikkat çeken Loğoğlu, “Öğrencilerimizin bu süreçte yaşadıklarından dolayı içlerinde oluşan kötü enerjiyi hep birlikte toprakla uğraşarak dışarı atıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz toprakta meyve-sebze yetiştirerek hem emek vermiş hem de psikolojik bir terapi almış oluyorlar” dedi.

‘EKTİĞİM TOHUMUN MEYVE OLMASI MUTLU EDİYOR’

Okulun 9’uncu sınıf öğrencilerinden Berna Türkmen ise proje sayesinde toprağı tanımaya başladıklarını ve gün geçtikçe ayrıntıları da öğrendiklerini söyledi. Toprakla uğraşarak kendilerini geliştirdiklerini belirten Türkmen, “Bu proje kapsamında öğrendiklerimizi içeren farkındalık afişleri de hazırlıyoruz. Bu da bilgiyi daha kalıcı hale getiriyor” diye konuştu.

Toprakla uğraşmayı sevdiğini söyleyen bir diğer 9’uncu sınıf öğrencisi Döne Kütük ise projede bulunduğu için kendisini şanslı hissettiğini ve kendi ektiği tohumların meyve olmasını görmenin mutluluk verdiğini söyledi.

871 total views, 2 views today

Bir cevap yazın