Saadettin Aslan’dan ‘Toros Tüneli’ projesi

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ilçeden Pozantı’ya giden kara yolu için toros tüneli projesi hazırladıklarını belirtti.

Karaisalı Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Aslan, “Bu projemiz ile Adana içi otoban rahatlayacak, Tekir rampasına araçlar tırmanmak zorunda kalmayacak ve Karaisalı’mız duble yola kavuşmuş olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“MEVCUT DURUMDAN BAHSETTİ”

“Kıymetli Karaisalılı Hemşehrilerim; Doğu-Güneydoğu-Doğu Akdeniz’den İç Anadolu bölgesine Sertavul ve Gülek boğazlarındaki zorlu yol şartlarından geçilebilmektedir. Mevcut bu otoyollardan yapılan seyahat ve taşımacılık ülkemiz için oldukça pahalıya mal olmaktadır. Örneğin Adana’dan Pozantı’ya gidecek bir taşıt önce 46 km batı yönünde ilerleyerek Tarsus sınırlarına girmekte, oradaki 60 metrelik rakımdan kuzeye doğru yaklaşık 40 km boyunca tırmanarak Tekir tepesinde 1.294 metre yüksekliğe çıkmakta, sonra da fren balatalarını tüketecek şekilde 780 m. rakımlı Pozantı’ya 13 km’de inmektedir. Bu olumsuz yol şartları hem giderken, hem gelirken ülkemiz için pahalı taşımacılığa neden olmaktadır.”

“TOROS TÜNELİ PROJESİNİ HAZIRLADIK”

“Karaisalı’nın mevcut tek şerit gidiş/geliş yolu; hem ölümlü kaza olayların artmasına, hem artan turizm potansiyeli nedeni ile mevcut yolun kaldırmayışı hem de ilçemizin çıkmaz sokak durumunda kalmasına neden olmaktadır. Bu sorunların hepsine çözüm bulmak amacıyla Doğu Akdeniz-İç Anadolu arası Kara Yolu Ulaşımı-Karaisalı/Belemedik/Toros Tüneli Projesini hazırladık. Bu proje ile birlikte Adana içi otoban rahatlayacak, Tekir rampasına araçlar tırmanmak zorunda kalmayacak ve Karaisalı’mız duble yola kavuşmuş olacaktır.

“BİRİNCİ PROJE YOLU”

“Adana ve Doğusundan gelen, İç Anadolu Bölgesine geçmek isteyen taşıtların kullanacağı, rampası olmayan yoldur. Adana Organize Sanayi Bölgesi’ni geçtikten sonra İncirlik kavşağı civarından kuzeye doğru çevre yolu olarak kullanılacak hat Çiçekli, Kırıklı, Kaşoba Mahalle önlerinden iki barajın arasından geçerek Karahan kavşağına bağlanacak. Bu çevre yolu 43 km olup mevcuttan 16 km fazladır. İç Anadolu bölgesine geçmek isteyenler ise Çiçekli, Kırıklı, Karakuyu, Çakallı, Başkıf, Nergizlikden geçerek Karakılıç Mahallesi çivarından tünelle girilerek Belemedikten çıkılıp Pozantı otoyoluna ulaşılacak. Bu yol 69 km dir. Mevcut otobandan 39 km daha kısadır. Bu yolun 1 yıllık yakıt tasarrufu 2.372.829.339 TL’dir.”

“İKİNCİ PROJE YOLU”

“Mersin ve Adana üzeri gelen ve İç Anadolu Bölgesi’ne geçmek isteyen taşıtların kullanacağı yoldur. Karahan kavşağından kuzeye doğru ayrılacak Salbaş’ın doğusundan Karakuyu, Çakallı, Başkıf, Nergizlik Mahallemiz önünden Karakılıç mahallemizin alt tarafından tünelle girilerek Pozantı – Belemedik’ten çıkış olacak. Mevcut Otobandan 27 km daha kısadır. 1 yıllık yakıt tasarrufu 1.875.555.752 TL’dir. Mersin’den gelen araçlar için 7 km fazladır. Ancak rampası olmadığı için 1 yıllık yakıt tasarrufu 260.398.644 TL’dir.”

“KARAİSALI KAZANACAK”

“Değerli hemşehrilerim; hazırlamış olduğumuz bu proje yolları ile hem Karaisalı’mız hem Adanamız en önemlisi Ülkemiz kazanacaktır. Allah’ın izni sizlerin desteği ile birlikte bu projeyi yeni dönemde hayata geçirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz.”

484 total views, 1 views today

Bir cevap yazın