MHP’li Demirdağ’dan asfalt eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, “Adana genelinde asfalt seferberliği başlatmıştınız. Teşekkür ederiz. Ama yapılan asfalt çalışmalarının karayolları ve belediyelerin standartlarda olmadığını görüyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin Araklık ayı toplantılarının ikinci gününde yapılan gündem dışlı konuşmada, MHP’li Cemal Demirdağ, “Asfalt seferberliği” çalışmalarını eleştirerek, “Tüm başkanlardan ve bürokratlardan ricamız, yaptığımız işi standartlara uygun yapalım. Yapmış olmak için yapmayalım. Yanlış yapılan işlerden kamu zararı oluşuyor. Buna hakkımız yok” dedi.

Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, yapılan asfalt seferberliğinden dolayı idareye teşekkür ederken, çalışmaların eksik yönlerini gündeme getirdi. Demirdağ, “Gecen hafta Karataş belediye başkanımız Sayın Necip Topuz Bey bir konuşma yapmışlardı. İlçemizde Büyükşehir tarafından yapılan hizmetlerin yetersizliği ve yapılan olumsuz ve keyfi uygulamalarla ilgili. Adana genelinde asfalt seferberliği başlatmıştınız. Teşekkür ederiz. Ama yapılan asfalt çalışmalarının karayolları ve belediyelerin standartlarda olmadığını görüyoruz” dedi.

Demirdağ, eleştirilerini şöyle sıraladı:

“Üstyapının en üst tabakası olan aşınma tabakası, genellikle 5 cm. kalınlığında asfalt betonu olarak uygulanmaktadır. Ağır trafikli devlet yollarında ve otoyolların aşınma tabakasında yüksek mukavemetli, kayma direnci yüksek SMA- taş, mastik asfalt gibi bitümlü sıcak karışımlar kullanılmaktadır. Bitümlü temel veya granüler temel üzerine uygulanan binder tabakası, trafiğe bağlı olarak genellikle 6-8cm kalınlıklarda asfalt betonu ile teşkil edilmektedir. Trafiğe bağlı olarak genellikle 8-18 cm. kalınlıklarında uygulanan bitümlü temel tabakası, genellikle bağlayıcısız granüler temel üzerine yoğun gradasyonlu bitümlü sıcak karışımın uygulandığı bir tabakadır. Bu standartlara uyulmadığı görülmektedir.”

Demirdağ, Karataş’taki yama çalışmalarının fotoğraflarını meclis üyelerine göstererek, “Yol Müdürlüğü ekibi gerçekten iyi yama yapıyorlar. Ama Karataş ta yapılanlara bakar mısınız? Taş döşeme ve asfalt. Sizce güzel mi? Yakışmış mı?  Tüm başkanlardan ve bürokratlardan ricamız, yaptığımız işi standartlara uygun yapalım. Yapmış olmak için yapmayalım. Yanlış yapılan işlerden kamu zararı oluşuyor. Buna hakkımız yok. Vatandaşlarımıza olan sorumlulukları tam yerine getirmemiş oluyoruz. İsteğimiz herkesin sorumlu davranmasıdır” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarına yarın saat 14.00’te devam edecek.

840 total views, 1 views today

Bir cevap yazın