Karayolları Genel Müdürlüğü: “Karaisalı ile ilgili bir çalışmamız yok”

Karaisalı’da siyasi parti adayları ilçe karayolunun bölünmüş duble yol olması için vaatlerde bulunurken, Karayolları Genel Müdürlüğü böyle bir çalışmanın olmadığını bildirdi.

Saadettin Aslan, Bekir Şimşek, Kemal Metin ve Fadime Geçioğlu gibi Belediye Başkan Adayları her ne kadar duble yol vaadinde bulunsada, Karayolları’ndan yapılan açıklamada, “Karaisalı Yolu 32 Km uzunluğunda, 10 m platform genişliğinde tek şeritli yol olarak onaylı projesine göre yapımı tamamlanarak önceki yıllarda trafiğe açılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Cumhur’un MHP’li Karaisalı Belediye Başkan Adayı Bekir Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile olan görüşme sonucu kendilerine söz verildiğini belirtti.

Ancak, bu yol talebi ile ilgili Salbaş Yeni Mahalle Muhtarı Mustafa Evren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği muhtarlar toplantısında konuyu dile getirdi. CİMER’den geri dönüş alan Evren, raporu kamuoyu ile paylaşarak verilen cevabı gösterdi.

74 GÜN SONRA CEVAP GELDİ

01.03.2024 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 28.12.2023 tarihinde Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova İlçeleri Mahalle Muhtarları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde elli üçüncüsü yapılan Muhtarlar toplantısında, muhtarlardan alınan dilek ve taleplere ilgili kurumlardan gelen cevabi yazılar Değerlendirme Raporu ile birleştirilerek ekte gönderilmiştir.

Çukurova Yeni Mahalle Muhtarı Mustafa EVREN’in Talebi:

*Adana Şakirpaşa Havalimanın kapatılmayarak yerinde faaliyetlerine devam etmesi
*Adana – Karaisalı arası yolunun çift şerit yapılması.
*TOKİ tarafından Yeni Mahalleye toplu konut yapılması.
* Salbaş Kocatepe Mahallesinde bulunan Salbaş kuzgun pirili sulama kanalının
kapal sisteme dönüştürülmesi

Kurumlardan Gelen Cevaplar:

Adana Havalimanı Başmüdürlüğü:

Bilindiği üzere Mersin ili sınırları içerisinde yapımı devam eden Çukurova Uluslararası Havalimanı çalışmalarının tamamlanmasına
müteakip hizmete verilecektir.
Bununla birlikte, Adana Havalimanı şu an için işletmeye/hizmete devam etmekte olup, kapanması ile alakalı herhangi bir karar alınmamıştır.

Karayollar 5. Bölge Müdürlüğü:

Çukurova İlçesi Yeni Mahalle Muhtarının Adana-
Karaisalı yolunun çift şeritli yapılması talebi ile ilgili olarak; Karaisalı Yolu 32 Km
uzunluğunda, 10 m platform genişliğinde tek şeritli yol olarak onaylı projesine göre yapımı tamamlanarak önceki yıllarda trafiğe açılmıştır. Yolun bölünmüş yol olarak yapımı ile ilgili proje çalışmamız bulunmamaktadır. Yolda yatay ve düşey işaretlemelerimizde eksiklik bulunmamakta olup rutin olarak bakım onarım çalışmalarımız devam etmektedir.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı:

Bilindiği üzere, İdaremizin dar ve orta gelir grubunda yeralan vatandaşların konut ihtiyacının karyalanmasına yönelik faaliyetleri ülke geneline dengeli
bir şekilde yayılarak model oluşturması amacıyla; arsa temininin
Kaymakamlıklar/Belediyeler tarafından sağlanması kaydıyla, iş birliği çerçevesinde toplu konut projeleri geliştirilmektedir. Bu doğrultuda, konut yapılması talep edilen arsa bilgileri ile yapılacak başvurular değerlendirilebilmektedir.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü:

Çukurova Kocatepe Mahalle Muhtarı Osman IŞIKLI ve Çukurova Yeni Mahalle Muhtarı Mustafa EVREN’in Talebi: “Salbaş Kocatepe Mahallesinde bulunan Salbaş kuzgun pirili sulama kanalının kapalı sisteme dönüştürülmesi” Adana İli, Çukurova İlçesi, Salbaş Kocatepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve kapalı sisteme dönüştürülmesi istenen Salbaş kuzgun pirili sulama kanalının İdaremiz tarafından yapılmadığı, Özel İdaresi tarafından yapıldığı ve mevcut durumda ise sorumluluğunun ilgili belediyede olduğu tespit edilmiş olup, İdaremizce yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.

ASKİ Genel Müdürlüğü:

Çukurova İlçesi Yeni Mahalle Muhtarı Talebi; Salbaş-Kuzgunlu-Pirili salama kanah için, arazi etat çalışmalar yapılacak olup uygun
görülmesi halinde proje çalışmalarına başlanılacaktır.

264 total views, 1 views today

Bir cevap yazın