Karaisalılı öğretmen, spastik engelli çocuğa tekerlekli sandalye hediye etti

Güven ÖZGÜL/(ADANA),(DHA)-

ADANA’daki bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Karaisalılı öğretmen Meltem Algın, 12 yaşındaki bedensel engelli Yusuf’a tekerlekli sandalye hediye etti.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde yaşayan spastik engelli 12 yaşındaki Yusuf Artış’ı Dede Korkut Mahallesi’ndeki evine ziyarete giden Algın, Yusuf’a tekerlekli sandalye hediye ederek, ailesinden de durumuyla ilgili bilgi aldı.

Yardımsever öğretmen burada yaptığı açıklamada, “Spastik hastası olan Yusuf evladimizin tekerlekli sandalyesinin olmadığını ve hastahaneye veya dışarı gezmeye çıkarken emanet bir tekerlekli arabayla gittiğini söylediler. Yusuf artık başkalarından emanet alınan tekerlekli sandalyelerle hastaneye gidip gelmeyecek. Çünkü onun yeni tekerlekli sandalyesi var. Bizim için şu tabloyu yaşamak dünyaya değer. Şükredecek ne çok nimetin içersindeyiz. Hamdolsun” ifadelerini kullandı.

Yusuf’un ailesi ise büyük mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, “Bu hediye karışısında çok mutlu olduk. Daha önce baskalarından emanet alıp dışarı çıkabiliyorduk. Artık öyle bir sorunumuz kalmadı. Yusuf artık istediği zama dışarı çıkabilecek. Oğlumu tekerlekli sandalyeye kavuşturan hocamıza çok teşekkür ederim. Allah razı olsun” dedi.

1,038 total views, 2 views today

Bir cevap yazın