Karaisalı’da seçimi hangi aday kazanır? Uğur Ünaldı açıkladı

ADANA’nın Karaisalı İlçesinde Aile Hekimliği yapan Dr. Uğur Ünaldı, siyaset arenasında edindiği gözlemlerini Güven Özgül’e konuk olduğu canlı yayında anlattı.

Kızıldağ Futbol Turnuvası’nın Tertip Komite Başkanı olarak da tanınan Ünaldı, adının siyasette ön plana çıkması ve ilçedeki yerel seçim yarışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ünaldı, Cumhur İttifakı’nın Karaisalı’da yüzde 70 gibi kemikleşmiş bir oy potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Baktığımız zaman mevcut Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın bağımsız aday olması, hemde Yeniden Refah Partisi’nin açıklayacağı adayın AK Parti tabanına hitap edebileceği gibi senaryolar kartların yeniden karılacağı anlamını taşıyor” dedi.

Ünaldı’nın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“ŞANSLAR EŞİT”

Saadettin Aslan ile Yeniden Refah Partisi adaylarının Cumhur İttifakı cephesinden ne kadar oyu kendi hanelerine geçirecekleri önemli. Bu yarışta hiç kimse iddiasız değil ve olamaz. Hem Saadettin Aslan kendisine güveniyor ki bağımsız aday oluyor. Hemde seçimi kazanacak kadar oy alacağına inanıyor. Diğer taraftan Yeniden Refah Partisi AK Parti’ye gönül veren oy veren seçmenlerin oylarını kendilerine rahatlıkla kanalize edebileceklerini inanıyor ki AK Parti geçmişi olan bir aday ile yola çıkmak istiyor. Herkes amaçladığına ulaşırsa bütün adayların eşit şanslarının olduğunu düşünüyorum.

“CUMHUR BİR ADIM ÖNDE”

Şöyle söyleyeyim, Cumhur İttifakı’nın bir kısmının oyları Saadettin Aslan’a, bir kısmı da Refah Partisi’ne gittiğinde aşağı yukarı 5 bin oy alan kişi belediye başkanı olabilecek. Şimdi burada CHP’nin bile şansı ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Çünkü CHP’ye oy veren gönül verenlerin çoğu bizim partimiz bu ilçede seçimi kazanamaz diyip siyasi rakip olarak gördükleri adayın karşısındakine destek veriyorlardı. Ancak inanmış bir CHP kitlesi, kızgın ve diğer partilere oy veren seçmenlerin oyu ile birleşirse o da güçlü bir aktör olur diye düşünüyorum. Burada Hem Saadettin Aslan’ın, hem Bekir Şimşek’in, hem Kemal Metin’in, hem Fadime Geçioğlu’nun, hemde diğer adayların kazanma şansı eşit olur diye düşünüyorum. Ama şu da bir gerçek ki Saadettin Aslan, Kemal Metin, Fadime Geçioğlu gibi isimler hiç kolay oy alamayacak. Cumhur İttifakı’nın kıyıda köşede kalmış çok fazla gönül vereni var. Cumhur bir adım önde başlayacak. Çünkü günümüzdeki siyasi çalışmalar sosyal medyadan yürütülüyor. Ama köylerimizde, yaylalarımızda olsun ilçemizin kırsal kesimlerinde sosyal medya ile hiç alakası olmayan insanlar var. Gönlünü siyasi bir partiye kaptırmış çok fazla bir kitle var. Sandığa gidecekler ve adayın kimliğine bakmadan aidiyet duyurduğu partisine oy verecektir diye düşünüyorum.

“BEKİR ŞİMŞEK İLÇEDE TANINMIYOR”

Cumhur İttifakı’ndan oy koparacak olan adaylar ise tek tek görüşmeler yaparak ikna çalışması yapacaklar. Ama az öncede belirttiğim gibi Cunhur İttifakı’ndan dolayı MHP’nin Adayı Bekir Şimşek bir kaç adım önde gibi görünüyor. Ancak Bekir Şimşek için de bir handikap söz konusu, ilçede çok fazla tanınmıyor. O da herhalde önümüzdeki süreçte bunun farkındadır ve kendini tanıtmak için çalışacaktır. Saadettin Başkan’da yılların vermiş olduğu ilişkileri var. Her vatandaşla, her muhtarla, her azayla, her STK temsilcileri ile bir bağı var. Bakalım bu ilişkiler be kadar güçlü, Saadettin Aslan bu ilişkilerini kullanarak ne kadar oy alabilecek. Refah’ın adayı AK Parti tabanında etkili olabilecek mi. Kemal Metin İYİ Parti’nin oylarında bir artışa sebep olabilecek mi. Onlarında gerçekten ilçedeki en ücra köylerinde bulunan esnaflara kadar yoğun bir ilişkisi var. Bunu sandığa ne kadar yansıtacaklar göreceğiz.

1,261 total views, 2 views today

Bir cevap yazın