Karaisalı’da neler oluyor?

Karaisalı’da siyasi hareketlik devam ederken, belediye başkan aday adayları ve meclis üyesi adayı adayları çalışmalarını sürdürüyor.

İYİ Parti’de Kemal Metin, CHP’de Mustafa Eren, AK Parti ve MHP’de ise 5 aday adayı saha çalışmalarına ilçenin farklı bölgelerinde kurduğu temaslarla devam ettiriyor.

Karaisalı’da adaylığı partisinin Genel Başkanı tarafından açıklanan Kemal Metin, bunun avantajını kullanırken, diğer partilerde ise adaylığı açıklanan bir ismin olmaması dikkat çekiyor.

CHP’de adaylık başvurusunda bulunan olmadığı için ilçe başkanı Mustafa Eren’e görev tebliğ edileceği öğrenilirken, Cumhur İttifakı’nın Karaisalı’da nasıl bir yol haritası izleyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

AK Parti cephesinde bu kez bizim adayımızla seçime girilsin sesleri yükselirken en güçlü adayın ilçe başkanı Osman Kurdak olduğu konuşuluyor.

MHP’de ise işler epeybir karışık. Mevcut Başkan Aslan’ın karşısına kendi partisinden 5 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu. Bu isimler, Duran Bülbül, Bekir Şimşek, Ahmet Sezai Yılmaz, Zehra Durak ve Ali Aydın gibi isimlerden oluştu.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın hakkında çıkan olaylar nedeniyle Genel merkez tarafından yeniden adaylığına sıcak bakılmadığı ileri sürüldü. Başkan Aslan’ın ekipleri ise ilçenin farklı mahallelerinde lokum dağıtıp, “Nasıl bir karar çıkarsa çıksın bizim adayımız Saadettin Aslan” dendiği öne sürüldü. Tüm bu siyasi kulis sirkülasyonları ise bağımsız adaylık sinyali olarak yorumlandı.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın adaylık süreci ile ilgili ilginç iddialar ortaya atılsa da, genel merkez temaslarının devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan MHP’nin Karaisalı’da aday göstereceği en güçlü ismin Ahmet Sezai Yılmaz olduğu belirtildi. Yılmaz’ın 14 yıl ilçe başkanlığı yapıp ilçeyi karış karış bilmesi, halkla olan temas ve diyaloğu adaylık konusunda kendisini bir adım önde gösterdiği yorumları yapılıyor.

805 total views, 1 views today

Bir cevap yazın