İYİ Parti Karaisalı için kolları sıvadı! İşte öne çıkan isimler

İYİ Parti’de Karaisalı Belediye Başkan Adaylığı için bir çok isim hazırlıklar yapmaya devam ederken, öne çıkan 3 isim dikkat çekti.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Karaisalı siyaseti hareketlendi. 3 ismin ise ciddi olarak kulislerde adının geçmesi üzerine partinin önemli kurmaylarıyla özel görüşmeler gerçekleştirildi.

Karaisalı’da AK Parti’nin mevcut belediye başkanı MHP’li Saadettin Aslan’dan memnuniyetsizliği ve kendi belediye başkan adayını çıkarmak istemesi Cumhur İttifakı cephesinde her şeyi gözler önüne sererken, muhalefet cephesi ise bu gelişmeleri iyi bir aday profili ile değerlendirmeye alarak seçimi kazanmak istiyor.

İYİ Parti ilk olarak yerel seçimlerde adayın önemine vurgu yaparak iyi bir isim ile tabanda ittifak yapmayı planlıyor.

Buna göre Cumhur İttifakında yaşanan memnuniyetsizlik muhalefet adayı üzeinde bir uzlaşı ile tabanda ittifak stratejisi üzerinde ilerliyor.

ÖNE ÇIKAN 3 İSİM GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRILDI

İYİ Parti’de Karaisalı Belediye Başkan Adaylığı için kulislerde en çok dillendirilen isimlerden Dr. Uğur Ünaldı, Kemal Metin ve Güllü Bakır’ın görüşmeye çağrıldığı kulislere bomba gibi düştü. İddaya göre, Karaisalı İlçe Başkanı Mehmet Koca, Karaisalı Belediye Meclis Üyesi Recep Koca, İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk, Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekilleri Ayyüce Türkeş Taş ile Bilal Bilici il divanının da yer aldığı bir komisyon eşliğinde yukardaki isimlerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Gazetecilik kurallarına uygun olarak bilgileri teyit etmek amacıyla ismi geçenlere ulaşan muhabirimiz Güven Özgül, konuyla ilgili sorular yöneltti.

İlk olarak Karaisalı’da Aile Hekimi olarak görev yapan ve Kızıldağ Futbol Turnuvası’nın mimarlarından tertip komite başkanı Dr. Uğur Ünaldı’yı arayan muhabirimiz Güven Özgül, ardından Karaisalıspor eski başkanı Kemal Metin, daha sonra ise Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Bürokrat olarak hizmet veren Güllü Bakır’a iddiaları sordu.

Ünaldı, tekliflerin olduğunu ancak kutuplaşan siyasi bir ortamda böyle bir düşüncesinin olmadığını belirtti.
Metin ise, istişarelerin devam ettiğini, Bakır ise net kararını haftaya vereceğini kaydetti.

CUMHUR CEPHESİ

Öte yandan AK Parti Karaisalı’da seçimlere tek başına girmek için parti organlarıyla görüşmeleri hızlandırdı. Bu ihtimal gerçekleştiği takdirde Karaisalı İlçe Başkanı Osman Kurdak’ın görevinden istifa edip aday adayı olacağı öne sürüldü.

Bir diğer iddia ise Karaisalı ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ekici’nin ittifakla seçime girilmesi durumunda yakın çevresine bağımsız aday olarak yarışın içerisinde olacağını söylediği belirtildi.

MHP’de ipler Saadettin Aslan’ın elinde görünüyor gibi olsa da, Duran Bülbül, Bekir Şimşek, Ahmet Sezai Yılmaz gibi isimlerin de güçlü adaylar olduğu ifade edilirken genel merkezin bir sürpriz yapabileceği de dillendiriliyor.

İttifakla seçime girilmesi durumunda ise AK Parti Karaisalı İlçe Teşkilatının memnuniyetsiz olduğu yönetime karşı çalışma yapmayacağı ifade ediliyor.
MHP’den Karaisalı Belediye Başkan A.Adaylığını açıklayan Duran Bülbül ise ilçeye hizmet yapılmadığını ve beldenin iyi yönetilemediğini her kulvarda dile getiriyor.

CHP Karaisalı İlçe Teşkilatı’nda henüz bir hareketliliğin olmaması ise Karaisalı’da yarışın İYİ Parti, AK Parti ve MHP arasında olacağını gözler önüne seriyor.

1,133 total views, 1 views today

Bir cevap yazın