Gildir’den koronavirüs uyarısı

Salbaş Merkez Cami İmam Hatibi Sabit Gildir, son dönemlerde tekrar artan koronavirüs vakaları ile ilgili cami cemaatine uyarılarda bulundu. Gildir, vatandaşları bilim insanlarının uyarılarına kulak vermeye davet etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 2 Eylül Ağustos Çarşamba Günü yaptığı ‘Hasta sayımızdaki yükseliş süreklilik kazanmaya başladı. Ağır hasta sayımızdaysa 15 artış var’ açıklamasına dikkat çeken Gildir, koronavirüs vaka sayısında ciddi artışlar olduğunu kaydetti. Cami cemaatini dikkatli olmaya çağıran Gildir, vatandaşlardan sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uymasını istedi.

Sokakların, caddelerin kalabalıklığına da dikkat çeken Sabit Gildir, “Havaların ısınması, yasakların kalkması ve normal hayata dönmemiz birlikte sokaklar da kalabalıklaştı. Vatandaşlarımız sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uymayı unuttu. Düğünler nedeni ile birçok vatandaşımız koronavirüse yakalandı. Sokaklarımız doldu taştı ama ne yazık ki tehlike geçmiş değil. Bu bağlamda cami cemaatimizi bir kez daha sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyorum. Lütfen, kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için mümkün olduğunca evden çıkmamaya gayret edelim. Daha sağlıklı, mutlu günler bizleri bekliyor” dedi.

1,101 total views, 1 views today

Bir cevap yazın