Davut Develi’den zehir zemberek İYİ Parti çıkışı

ADANA’nın Çukurova İlçesinde yaşanan siyasi gelişmelere en sert tepki Develi’den geldi.

İlçenin Salbaş Mahallesi’nde uzun süre aktif siyaset ile uğraşan Develi, üyesi olduğu İYİ Parti’ye ateş püskürdü.

Tecrübeli isim Davut Develi, Birol Büyüköztürk’ün adaylıktan çektirilmesi ve Soner Çetin’in aday gösterilmesiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı, “Kuklacılık siyaseti” olarak yorumladı.

Büyüköztürk, “Değerli arkadaşlarım;
“Çukurova Belediye Başkanlığı Adaylığım” süreci ile ilgili olarak ‘Çekildi-çektirildi’ şeklindeki açıklamalar yanlış bir ifade tarzı olup, gerçeği yansıtmamaktadır. Gerek özelden gerekse sosyal medyada yazılan bu açıklamalara istinaden sizlere şu açıklamayı yapma zarureti hissediyorum.“Adaylık” Seçim Kuruluna isimlerin verilmesi ile resmîlik kazanır ve bu inisiyatif de tamamen Sayın Genel Başkanımıza aittir. Adaylık çalışma sürecim Genel Başkanımız tarafından başlatılmış, ancak adaylığım ile ilgili olarak resmî başvurunun gerçekleşmeyeceği, başka bir ismin bildirileceği 14 Şubat tarihinde tarafıma iletilmiş olup dolayısı ile “Adaylık çalışma sürecim” sonlanmıştır. Olay bundan ibarettir. Yani bu konuda benim herhangi bir insiyatifim veya tasarrufumda olan ‘Çekilmem’ söz konusu değildir.” dedi.

“KUKLACILIK SİYASETİ”

Develi ise Büyüköztürk’ün bu açıklamasının ardından bir değerlendirme yaparak,
“Güya Parti disiplini! (dikdatörlüğü) gereği, İnsiyatif ve tasarruf iradesi gösteremeyen biriyle mi yol yürünecekti. Cesurlar hareketi diye yola çıkanların düştüğü vaziyete bir bakarmısınız. ”Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz.” Tam bir kukla (kuklacılık) siyaseti. Yazıklar olsun.” ifadelerini kullandı.

380 total views, 3 views today

Bir cevap yazın