Davut Develi’den ‘AK Parti’ye yeşil ışık

Salbaş’ın ileri gelen isimlerinden Davut Develi, bu haftaki köşe yazısında aktif siyasette yer alıp almayacağına dair açıklamalarda bulundu.

Develi, eski partisinin liderleri ve şu anda kayıtlı üyesi bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi’nin AK Parti ile birlikte olduklarını hatırlatarak, “Aslında siyasete çok sıcak bakıyorum. Ancak zaman ve zemim ne gösterir bilinmez. Kısmetten öte yol gitmez.” ifadesini kullandı.

Gençliğinin Ülkü Ocakları’nda geçtiğini belirten Develi, “1983 yılında demokrat bir ülkücü olarak DYP kurucuları arasına girdim. Kurucusu bulunduğum Partinin Genel Başkanlığını yapan Sayın Tansu ÇİLLER, Mehmet AĞAR, Süleyman SOYLU ve halen kayıtlı üyesi bulunduğum parti MHP Genel başkanım Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ, bugün mevcut iktidar partisi AK Parti yanında millete hizmet yolundalar.” dedi.

“MUHALİF OLMAYI SEVİYORUM”

Develi, “Hep sormuşumdur kendi kendime.”Bu şartlarda benim hangi partide aktif siyaset yapmam gerekir diye?” Herkesin koşarak gittiği iktidar partilerine hiç sıcak bakmadım.
Velhasılı velkelam. Bir parti içinde olsam bile Muhalif olmayı seviyorum vesselam.”

“SİYASETE ÇOK SICAK BAKIYORUM”

Yaklaşık üç yıl önce aldığım bir prensip kararla ”Siyasi partiler ve seçim kanunları değişmediği müddetçe aktif siyasetin içinde yer almayacağım” demiştim. Halen bu kararımda bir değişiklik yok. Aslında siyasete çok sıcak bakıyorum. Ancak zaman ve zemim ne gösterir bilinmez. Kısmetten öte yol gitmez.

Güven Özgül sordu: “Ne değişecek?”

Sayın Develi, kayıtlı üyesi bulunduğunuz Milliyetçi Hareket Partisi, iktidar partisi olan AK Parti ile zaten ittifak halinde.
AK Parti’li olmanız için MHP’den ayrılmanıza gerek yok, zaten aynı yolun yolcularısınız.
Değişen ne olacak ki? :))

1,112 total views, 1 views today

Bir cevap yazın