Büyükşehir’de işçi çıkışları başladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Belediye ve ASKİ’deki çalışan sayısını, işçi yasal sınırı olan Yüzde 32 sınırına getirmek için daha önce dile getirdiği işçi çıkışları yeniden başladı.

Daha önce 600 civarında işçi çıkışı yapılan Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ’den toplamda Bin 750 ila 2 bin işçinin çıkarılacağı açıklanmıştı. Yeniden başlayan çıkışlarda Bin ila bin 300 dolayında işçinin çıkarılacağı belirtiliyor. Sürecin nasıl şekilleneceği çıkışların ne zaman tamamlanacağı net değil.

KARALAR  3 KRİTER ÖNCELİKLİ ÇIKIŞLARIN YAPILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar daha önce yaptığı açıklamalarda 3 kriter öncelikli çıkış yapılacağını kaydetmişti. Başkan Karalar’ın öncelik kriterine göre; 31 Mart seçiminden sonra işe gelenler, 1 Ocak 2019’dan sonra işe alınanlar, ve kendine hakaret eden işçiler olarak sıralamıştı. Karalar ayrıca 14 Temmuz’da yaptığı açıklamada “Şu ana kadar çıkarılan işçi sayısı, 500’ü bulmadı. Çoğunluğu Bankamatikçi. Ama şunu herkes biliyor ki tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da hak etmediği parayı alanlar var. Bu Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir durumda değil sadece. Adana’da da bu durum var. İşçi çıkışlarıla ilgili kriterlerimizden birincisi, 31 Mart’tan sonra  işe gelenler. Yani Bankamatikçi tabiri doğruysa bu tabire uyanlar. İkincisi bize terörist – PKK’lı diyenler. Yani iyi niyetli olmayanlar. Üçüncüsü 1 Ocak 2019 tarihinden sonra işe alınanlar. Yani seçime 3 ay kala işe alınanlar politiktir. Ayrıca İşçi çıkardıktan sonra biz işçi almayacağız. Kendimizi bağlıyoruz. 6 Ay sonra 1 yıl sonra ihtiyaç olursa tabi işçi alırız. Ama kendimizi bağlıyoruz. Yeni işçi almadığımız gibi uzun süre işçi almayacağız. Bir müessese gelirinin yüzde 70’ini personele veriyorsa iş üretemez. Biz belediyeyi iş yapabilir üretebilir konuma getireceğiz” demişti. 

Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’den çıkışların 31 Ekim tarihi itibariyle yapılmış olacağı belirtiliyor. 

1,110 total views, 1 views today

Bir cevap yazın