Anketlerde Saadettin Aslan sürprizi

2 dönemdir Karaisalı Belediye Başkanlığı görevini yürüten Saadettin Aslan, ilçede yapılan anketlerde %70 oranında tercih edilen isimlerin başında geldi.

MHP Genel Merkezi tarafından Cumhur İttifakı’nın Karaisalı Belediye Başkan Adayı olarak Bekir Şimşek’in kamuoyuna açıklanması ile birlikte, ilçede çeşitli anket şirketleri telefon üzerinden sorular sorup yoklama gerçekleştirdi.

Anketlerde, Ünal Işık, Kemal Metin, Bekir Şimşek ve Saadettin Aslan aday olsa kime oy verirsiniz sorusu yöneltildi. Yapılan araştırmada mevcut Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın %70’le ipi göğüslediği öne sürüldü.

2014’deki seçimlerini de karşısında AK Parti’nin adayı olmasına rağmen kazanan Aslan, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimleride partiler üstü aday profili ile kazanabileceği konuşuluyor.

Karaisalı’daki siyaset kulisleri Aslan’ın bu durumunu, vatandaşla kurduğu diyalog olarak yorumluyor. Cenaze, düğün ve çeşitli etkinliklerle, her zaman yanlarında olduğunu hissettiriyor değerlendirmeleri yapılıyor.

Aslan’ın, bu tablo karşısında bağımsız olarak seçimlere girip girmeyeceği merak konusu okurken, çeşitli kesimlerle temaslarını sürdürüyor. Aslan’ın aday olup seçimi kazandığı takdirde yeniden MHP saflarına katılarak Karaisalı’nın anahtarını 3’üncü kez Devlet Bahçeli’ye teslim edebileceği de tahmin ediliyor.

Yine geçtiğimiz dönemde, Ereğli’de partisi MHP tarafından aday gösterilmeyip bağımsız olarak seçimlere giren Hüseyin Oprukcu, sandıktan 1’nci çıkmış ve tekrar MHP’ye katılarak emsal bir karara imza atmıştı.

2,098 total views, 4 views today

Bir cevap yazın