Aladağ’daki yurt yangınında ölen kız çocuklarının ailesi Can Atalay için yürüdü

TİP’in, Atalay ve Gezi tutukluları için başlattığı Özgürlük Yürüyüşü dokuzuncu gününde de devam ediyor. Aladağ’da Süleymancılara ait yurtta çıkan yangında ölen kız çocuklar için yapılan yürüyüşe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilli Ayhan Barut ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Özgürlük Yürüyüşü bu sabah Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi’ne bağlı İncirlik Mahallesi’nde başladı. TİP üyeleri bugün Aladağ’da Süleymancılara ait yurtta çıkan yangında ölen kız çocukları için yürüyor.

Bugünkü yürüyüşe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tamburoğlu, EMEP GYK Üyesi Halil İmrek, TÖP, Halkevleri, KESK, Haber-Sen, CHP 26. Dönem Milletvekili İbrahim Özdiş,TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Aladağ ailelerinden Ali Köylü, Sosyal Haklar Derneği’nden Özlem Dündar ve sivil toplum kuruluşu destek verdi.

‘TARİKATLARIN KARANLIĞINA TESLİM OLMAYACAĞIZ’

Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Adana ve Can Atalay isimleri yan yana geldiğinde aklımıza Aladağ’da yitirdiğimiz kız kardeşlerimiz geliyor. Bir tarikat yurdunda bilirkişi raporlarına göre ihmal nedeni ile dolayısıyla cinayet sonucu hayatını kaybeden bu ülkenin yoksullaştırılmış evlatları geliyor. Aladağ dendiğinde aklımıza her ne yaparlarsa yapsınlar sırtları sıvanıp hayatlarına aynı biçimde devam eden tarikatlar ama bunun karşısına dikildiği için suçlanan, düşmanlaştırılan insanlar geliyor.

Evlatlarımızın aydınlık geleceği için mücadele etmek gerektiği, özgürlük mücadelesinin yoksulların ekmek mücadelesi ile nasıl bağlı olduğu geliyor. Ekmeği için, aydınlık yarınları için mücadele eden tüm insanlarla beraber bu yobazların karanlığına karşı sesimizi yükseltmek Türkiye’de özgürlük mücadelesinin önemli adımlarından bir tanesi. Biz bugün adımlarımızı tarikatların karanlığına teslim olmayacağını göstermek için, özgürlük için atıyoruz” diye konuştu.

‘SÜLEYMANCILAR EVLATLARIMIZI DİRİ DİRİ YAKTI’

Aladağ ailelerinden Ali Köylü de “Bizi savunan Can Atalay’a destek için buraya katılıyoruz. Tarikatçılar, Süleymancılar evlatlarımızı katlettiler, diri diri yaktılar. Bize sen kimsin demediler. Her tarafta evlatlarımız için adalet aradık ama adaletin verdiği kararlar bizi bir türlü teselli etmedi. Yedi sene olacak, hâlâ evlatlarımızın katillerinin kim olduğu ortaya çıkarılmadı” dedi.

‘ADALET YOKSA HİÇ BİR ŞEY YOK’

“Adalet yoksa, hukuk yoksa hiçbir şey yok” diyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da özgürlük arayışındaki herkesin Can Atalay için yürüyenlere destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Karalar, demokrasi mücadelesinin yanında olduklarını söyledi.

‘GAZETECİLER, AVUKATLAR, MİLLETVEKİLLERİ CEZAEVİNDE’

KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eser Demirçin de ,”Bu yürüyüşü değerli buluyoruz. Gezi’den bu yana yüzlerce insan adalet arıyor. Gazeteciler, avukatlar, yazarlar, milletvekilleri cezaevlerinde. Muhalif olan herkesi baskı altında tutuyorlar” dedi.

468 total views, 2 views today

Bir cevap yazın