Adana’da VARDA Var!

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)- Özel Haber

Adana’nın Karaisalı İlçesi’nde yapımına 1907 yılında başlanan ve 1912 yılında inşası biten tarihi Varda Köprüsü, hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.

Şehir merkezinden yaklaşık 40 km uzaklıkta olan köprü, hafta sonları doğa tutkunlarının temiz hava almak ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin doğal stüdyosu oluyor.

1912’de Almanlar tarafından inşa edilen ve “James Bond” serisinin “Skyfall” filminin aksiyon sahnelerinin de çekildiği Varda Köprüsü geceleri ise ışıklandırma sistemi sayesinde bambaşka bir görüntüye kavuşuyor.

Taştan ve çelik örme tekniğiyle yapılmış, 200 metre uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğindeki köprü yaklaşık 5 ay önce Adana Valiliği tarafından ışıklandırılarak günün her saatinde ziyeret edilebiliyor.

Varda Köprüsü’nün tarihi bir yapıya sahip olduğunu söyleyen ziyaretçi Murat Er, “Burası gerçekten çok eşsiz bir yer. Burada çok eskiye dayanan bir tarih var. O kokuyu alabiliyorsunuz. Köprünün hikayeside çok etkileyici. Manzara harika, doğa ile iç içesiniz. Yürüyüş yaparken bolca oksiyen toplayabileceğiniz bir yer. Herkes burayı mutlaka gelip görmeli.” dedi.

1,045 total views, 2 views today

Bir cevap yazın