5 yıl önce Karaisalı’ya yerleşti, 31 Mart’ta köy muhtarı seçildi

ADANA’nın Karaisalı İlçesi’nde yapılan 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığı yarışının yanı sıra muhtarlık seçimleri de nefesleri kesti.

Karaisalı’da bazı mahalle muhtarları yerlerini korurken kimi bölgelerde ise görev değişimleri yaşandı.

Özellikle ilçenin Yazıbaşı Mahallesi’nde yapılan muhtarlık seçiminde bir ilke imza atıldı. 5 yıl önce köye yerleşen İbrahim Tatar, girdiği muhtarlık seçimini kazandı.

5 yıl önce pandemi nedeniyle köye yerleşen Tatar, vatandaşlarla kurduğu diyalogla teveccüh topladı. Tatar, 182 seçmenin oy kullandığı sandıkta 99 oy alarak 2 dönemdir muhtarlık yapan Recep Topal’ı geride bırakarak görevi devraldı.

Tatar, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Aslında ben Yazıbaşı Köyü doğumluyum, ama 2019’daki koronavirüs salgını nedeniyle ilk kez köye yerleştim. Dede ocağına yani köyüme ev yaptırma kararıyla buraya geldim. 5 yıl oldu köye geleli insanlarla birebir iletişim kurup dürüst ve doğruluğumu ispatladım. Azimle mücadele ederek muhtarlığa adaylığımızı koyduk ve en önemlisi kısa zamanda köy insanlarının güvenini kazandık ve seçimi kazandık. Bana destek veren tüm köy halkına sonsuz teşekkürlerimi sunar, görevim süresince faydalı işler yaparak halkımızın güvenine layık oluruz inşallah” dedi.

664 total views, 1 views today

Bir cevap yazın