15 yaşındaki liseli kızı kaçıran orman işçisi adli kontrol şartıyla serbest

Güven ÖZGÜL/KARAİSALI,(Adana),(DHA)-

ADANA’nın Karaisalı ilçesinde 15 yaşındaki lise öğrencisi A.R.Ş’yi kaçıran 40 yaşındaki orman işçisi İ.Ç, çıktığı mahkemece adli kontol şartıyla serbest bırakıldı. İ.Ç’ye yurt dışına çıkma yasağı da getirildi.

Jandarma ekipleri tarafından Karaisalı Adliyesine getirilen İ.Ç, mahkemede şunları söyledi:

A.R.Ş ile 1 yıl önce köyde tanıştık.
Evime kendisi geldi. Kapıyı açtım A.R.Ş evdeydi. Ne geziyorsun burda dedim.
Babasının kendisine şiddet uyguladığını ve bu yüzden intihar edeceğini söyledi. Beni zorla burdan al götür dedi. Bende bu söylediğini yapmaması için A.R.Ş’yi arabamla aldım. Kendisi yola çıkmıştı zaten yoldan aldım.

A.R.Ş’YE AİLESİNİN YANINA GİTMESİ İÇİN ÇOK ÖĞÜT VERDİM DİNLEMEDİ

4 gün boyunca ben arabada kaldım o evde kaldı. Gün içinde ise işe gidip geliyordum. Zorla tutmadım. Kendi isteğiyle geldi. Beni kendisi aradı, buradan beni almazsan kendimi öldürürüm dedi. Babam beni rezil etti, şiddet uyguluyor babam bana gel al beni dedi. Israr etti, yoksa öldürürüm kendimi dedi. Yola çıkmıştı arabamla aldım bende kendisini. Eşyaları ile geldi. Ormana götürdüm A.R.Ş’yi. Ormanda kaldık. Yağmur yağınca da barakaya sığındık. Jandarmalar kaldığımız yere baskın yapınca teslim olduk. Ormanda yerde yattık. 3 gün boyunca öğüt verdim kendisine senin yanın ailenin yanı diye, ailesine gitmek istemedi. Kendimi öldürürüm dedi. Ben suçsuzum.

YURT DIŞI YASAĞI VE ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

İ.Ç, çıktığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

2,680 total views, 1 views today

Bir cevap yazın