Yerel Yönetimler Derneği Adana İl Başkanlığı açıldı

Adana Yerel Yönetimler Derneği Başkanı Avukat Umut Tamer Topuz il binasında gerçekleştirdikleri toplantıda halkın yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde çalışmasını sağlayacaklarını söyledi.

“YEREL YÖNETİMLERDE ÖNCÜ GÜÇ OLACAĞIZ”

Yerel yönetimler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını mevzuat yönünden desteklemek, karşılaştıkları sıkıntılara çözüm getirmek amacıyla Ankara merkezli 7 ilde kurulan Yerel Yönetimler Derneği, Adana’da da faaliyetlerine başladı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Umut Tamer Topuz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Gürsel Şahin ile Adana’da yerel kalkınma odaklı faaliyetler gerçekleştireceklerini söyledi.

“YERELDE DÜZENİN VE ESENLİĞİN SAĞLANMASI İÇİN VARIZ”

Yerel Yönetimler Derneği olarak, yerel yönetimlerin gelişmesi ve verimliliğinin arttırılmasını için gerekli mevzuatlara uygun faaliyetlerine başladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Umut Tamer Topuz, “Faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için eğitim çalışmaları ve araştırmalar yapmak için kurulduk. Dernek olarak amacımız; Yayın desteği ve mevzuattaki en son değişikliklerin düzenli olarak kendilerine intikalin sağlamak, eğitim ve kurs gibi programlarla desteklenmesi, bilgi, bilişim, yazılım ve teknolojideki son gelişmelerin intikalinin sağlanması, bunlarla ilgili eğitici, öğretici ve düzenleyici programlar yapmak ve gerektiğinde il merkezlerinde, eğitim ve teknoloji merkezleri açmak.” dedi

Köy, kasaba ve şehirlerdeki düzenin ve esenliğin sağlanması için halkın yerel yönetimlerle iş birliği içinde olmalarını sağlamak için var olduklarını söyleyen Topuz, bu hususta konferanslar ve toplantılar tertip edeceklerini ifade etti.

ADANA’DA ÖNCÜ GÜÇ OLACAĞIZ”

Adana’da geçtiğimiz hafta teşkilatlanma çalışmalarına başladıklarını anlatan Topuz, “Adana’ya vizyon katan, yerel kurumlarımızla birlikte çalışan ve üreten bir sivil toplum kuruluşu olma misyonu ile çalışma içinde olacağız. Birlikte üreten, gelişen, yerel kültürünü avantaja dönüştüren, eksikliklerini gidermiş bir Adana için öncü güç olmayı hedefledik. Bu doğrultuda da arkadaşlarımızla tüm gücümüzle çalışacağız. Temel amacımız yerel yönetimlerin gelişmesi ve verimliliğin artması. Yerel Yönetimlerin gelişmesi, güçlenmesi ve verimliliği için gerekli faaliyetleri mevzuata uygun olarak yapmak. Gerektiğinde il merkezlerinde, eğitim ve teknoloji merkezleri, İktisadi, ticari ve sanayi işletmeleri kurmak ve işletmek” ifadelerini kullandı.

“ADANA’YA HAYIRLI OLSUN”

Kamu ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve sorun çözme kabiliyetinin artırılması için faaliyet sürdüreceklerini anlatan Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Gürsel Şahin, “Yerel Yönetimler Derneği olarak amacımız, sosyal sorunların tespiti ve çözümü için yerel yöneticiler ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde, bilimsel, etik değerler ışığında araştırma, anket, eğitim, danışmanlık ve yayın faaliyetlerinde bulunmak, ilgili kurumlara projeler geliştirmek ve desteklemek için varız. Bu kapsamda Yerel Yönetimler Derneği Adana Şube Başkan Yardımcılığı görevine getirildim. Adana’ya hayırlı olsun, Allah utandırmasın.” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Devletini ve milletini seven, hizmet etme noktasında mücadele etmek isteyen, önemli değerleri alarak çalışmalara devam edeceklerini belirten Topuz, “Çıktığımız bu kutlu yolculukta, devletimize ve milletimiz hizmet edecek olan herkese, sadece derneğimizin değil, kalbimizin kapısının da açık olduğunu belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle, bizleri bu göreve getiren Genel Başkanımız Ahmet Mikdat Güneş ve Yönetim Kurulumuza teşekkür eder, Adana’ya katkı sunmak, fikir ve önerilerini paylaşmak isteyen herkesi derneğimizde ağırlamaktan gurur duyacağımızı belirtmek isterim” diyerek konuşmasını tamamladı.

764 total views, 1 views today

Bir cevap yazın