Vebal altındayız

Kim ki haksızlığa, hukuksuzluğa,
adaletsizliğe sebep oluyorsa ve bizde bunlara göz yumuyorsak bilin ki vebal altındayız.

Netice önemli. Neticeye gidilen yol, yöntem ve kurallar da netice kadar önemli olsa gerek. Netice deyince toplumda hep müsbet olarak algılanır. Halbuki netice bazan kişi ve halk için menfi sonuçlanabilir.

Aslında siyasi konulara girmeden bir yazı yazmayı düşündüm. Ama gündem o kadar değişken ki, bir son dakika haberi ile sarsılıyoruz.

Sayın içişleri bakanımız, alınan iki günlük sokağa çıkma kararının ardından yaşanılan olaylar ve yapılan eleştiriler karşısında istifa ediyor.

AK Parti döneminde alışık olmadığımız bir durum. Halbuki sayın bakan iki günlük sokağa çıkma kararını ”Sayın Cumhur başkanımızın talimatlarıyla aldık” demesiyle sorumluluğu paylaşım duyurusu da yapmış oluyordu. Akabinde ”Bu kararın sorumluluğu tamamen şahsıma aittir” gibi bir açıklamayla sadece kendini ortaya koydu. Kararın ardından gelişmeler netice itibariyle madem önemli ve menfi, beklenen görevden azledilmesiydi. İstifa kararı da istişare veya talimatla alındıysa durum tam bir danışıklı hale gelir ki daha çok tartışılır.

Bu yazının yazıldığı saatlerde (23.00) Sayın bakanımızın Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmeler yaptığı ve hatta ”istifası kabul edilmedi” şeklinde haberler yayılıyordu sosyal medyada. Eğer istifa kararı tek taraflı alındı ve kabul edilirse önümüzdeki dönem bir çok sıkıntı ve siyasi gelişmelere de sebep olabilir. Şu ortamda tasvip etmediğimiz ve beklemediğimiz bir durum.

Ülkem ve milletim adına alınan ve alınacak olan kararlara uymak dileğiyle sağlıcakla kalın efendim.

980 total views, 1 views today

Bir cevap yazın