Salbaş Merkez Cami’ndeki uygulama minikler tarafından çok beğeniliyor

Salbaş’ta hayırseverler tarafından yaptırılan Cami’de Kur’an kursu ve kreşe devam eden çocuklar, hem dinini öğreniyor hem de kendileri için oluşturulan oyun parkında gönüllerince vakit geçiriyor.

Çocuklara uygun abdest alma yerlerinin de bulunduğu cami, miniklerden büyük ilgi görüyor.

Cami imamı Sabit Gildir, Salbaş Haber Ajansı’ndan Güven Özgül’e yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Kur’an kursu ve kreş hizmeti verilen camide çocukların çok rahat bir şekilde abdest alması ve dinini güzel vakit geçirerek öğrenmesinin hem velileri hem de kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

İlk kez gelen çocukların oyun parkı ile karşılaşınca şaşırdığını anlatan Gildir, miniklerin ortama kısa sürede alışarak camiyi çok sevdiğini dile getirdi.

Gildir, şunları kaydetti:

Bizim camimizde şu anda bayanlar için Kur-an kursu var. Bir de 4-6 yaş arası çocuklar için kreş var. Kreşin bize büyük faydası oldu. Bu ikinci yılımız. Annesi mesela çocuğu olduğu için Kur-an kursuna gelemiyor ama kreş olduğu zaman anne geliyor çocuğunu kreşe bırakıyor, çocuk kreşte eğitimini alıyor, oynayacağı zaman aşağıda geniş bir mekanımız var orada park ve oyuncaklar var orada oynuyor. Bu camiye olan ilgiyi arttırdı ve çocuk sayısını iki katına çıkardı. Sürekli kendimizi güncellememiz gerekiyor. Zaman değişiyor, şartlar değişiyor, imkanlar artıyor. Biz de kendimizi ona göre yeniliyoruz, geliştiriyoruz. Daha faydalı olmaya çalışıyoruz. Her camide bunun olmasını temenni ediyorum. Milli eğitimde de kaydımız var. Takip ediliyor. Kreş aslında öğleye kadar ama öğleden sonra bile çocuklar geliyorlar.”

1,287 total views, 1 views today

Bir cevap yazın