Verimli mahsulün adresi Sarıgül Ticaret!

Tarım sektörünün söz sahibi kuruluşlarından Salbaş’ta faaliyet gösteren Sarıgül Ticaret, tarım işleriyle uğraşan çiftçilerin buğday, arpa, mısır, çeltik, yulaf ve çavdar gibi bir çok hububat ürünlerinin alım satımında tercih edilen güvenilir noktalardan bir tanesi.

Verimli mahsülleriyle çiftçinin vazgeçilmez noktalarından bir tanesi haline gelen Sarıgül Ticaret, çiftçiye ve tarıma sağladığı destekleriyle de ön plana çıkıyor.

Sarıgül Ticaret’ten uzun zamandır alışveriş yaptığını söyleyen bir çiftçi, “Sürekli buradan mahsül alır ve ekerim. Burayı tercih etmemdeki sebep ise güvenilirlik ve verimli ürünler elde etmemdir. Aldığım hububat ürünleri kaliteli ve verimli bu yüzden tercihim Sarıgül Ticaret” dedi.

Ülkemiz tarımının temelini oluşturan hububat ürünleri, tarım arazilerinin yüzde 75’ini kapsayan büyük bir alana sahip. Türk tarımında ekim alanı itibariyle ayrı bir yeri olan ve stratejik bir ürün konumunda bulunan hububat ile ilgili merak edilenleri, sektörün söz sahibi kuruluşlarından Salbaş’ta faaliyet gösteren Sarıgül Ticaret’in sahibi tüccar Selim Sarıgül ile konuştuk…

Ülkemiz açısından bakıldığında hububatın önemi nedir?

Ülkemiz tarım arazilerinin yüzde 75’ini kaplayan hububat ürünleri ülkemizin bitkisel ve hayvansal üretiminin omurgasını oluşturuyor. Üretici için hububat demek geçim kaynağı demek. Kırsal kesim için hem beslenme, hem yem ihtiyacının karşılanması hem de gelir kaynağını oluşturuyor. Hububat ayrıca zengin karbonhidrat içeriklerinden dolayı önemli bir besin kaynağıdır. Tahıl ve tahıl ürünleri vitamin, mineral, karbonhidrat ve diğer besin öğelerini içerir.
Hububatın en önemli yanı ise stratejik bir ürün olması. Günümüzde tarım ve gıda, ulusal güvenlik kadar stratejik değer kazanmıştır. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve politikalarımızı buna göre belirliyoruz.

Çiftçimiz üretimde hangi yöntemleri kullanıyor? Sertifikalı tohum kullanılıyor mu? Üretici kullandığı tohumlardan istediği verimi alabiliyor mu?

Çiftçilerimiz tarımsal üretim konusunda giderek bilinçleniyor. Kullandığı teknolojik tarım aletlerinden, ilaç, gübre ve tohumuna kadar en kalitelisine yönelmekte. Bu bakımdan sertifikalı tohum kullanımı da artıyor. Sertifikalı tohum kullanan çiftçi ile kullanmayan arasında verim ve kalite farkı olmakta, sertifikalı tohum kullananın yüzü daha çok gülmektedir. Bu bakımdan sertifikalı tohum varlığımızı da güçlendirmemiz gerekiyor. Çünkü tohumlar tarımın geleceği açısından umudumuzdur. Tohumlardaki çeşitliliğimizin artması, tohuma bağlı verim ve kalitede artış küresel gıda pazarında daha aktif olmamızı da sağlayacaktır.

HUBUBAT ÜRÜNLERİ BİRÇOK ALANDA KULLANILIYOR

Hububat ürünleri hangi alanlarda kullanılıyor?

Hububatın çok geniş bir kulanım alanı vardır. Temel besin öğesi olan hububat ürünleri un sanayi, unlu mamuller, tohum sanayi, yem sanayi, endüstriyel sanayi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Bu nedenle tarımsal üretim ve çeşitlilikte önemli bir konuyu oluşturmaktadır. Ülkeler, hayati bir öneme sahip olan hububat üretiminde kendine yeter olmaya ya da en azından yönetilebilir bir seviyenin altına düşmemeye özen göstermektedir. Çünkü üretimde yaşanılacak düşüş ve telafi edilemeyecek rekolte kayıpları, gıda güvenliğinin yanında birçok sektörü de olumsuz etkileyecektir.

1,333 total views, 2 views today

Bir cevap yazın