Vatandaşlar Bozcalar’daki yangını söndürmek için seferber oldu

Güven ÖZGÜL/ADANA,(SHA)-

ADANA’nın Çukurova ilçesinde dün 15.00 sıralarında çıkan orman yangınında vatandaşlar ekiplere yardım edebilmek için seferber oldu.

Bölgeye yakın vatandaşlar ve kent merkezinde yaşayan bir çok gurup Bozcalar’daki yangına müdahelede bulunmak için söz konusu alana gelerek ekiplere yardım eli uzattı.

Ekipler, havadan ve karadan yangına müdahele ederken, vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri su şişeleri ile söndürme çalışması yaptı.

Yangın alanında aktif görev alan Karaisalı Yörükler Derneği Başkanı Yıldıray Delibaş ve Salbaş’ta yaşayan 36 yaşındaki Murat Güler ile Soğuk hava deposu işletmecisi Adem Hakverdi bölgede adeta mekik dokudu.

Başkan Delibaş, ekibiyle birlikte yanlarında getirdikleri su şişeleri ile yangına müdahele etmeye çalışırken, Vatandaş Murat Güler ise, köyün içerisinde bulunan tavuk kümesindeki hayvanları kurtararak insanlık görevini yerine getirdi.

ANIZ YAKANLAR, TERÖRDEN DAHA ÇOK ZARAR VERİYOR”

Güler, anız nedeniyle yandığı iddia edilen orman yangını için “terörden daha çok zarar veriyorlar” diyerek, “Eğer bu havada anız yakıldıysa bu geri zekalılıktan başka bir şey değil, bu ortamda anız yakılmaz. Böyle bir şey varsa gerçekten yazıklar olsun, terörden daha çok zarar veriyorlar bu ülkeye” şeklinde konuştu.
Güler, “Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum, ekipler çok geç geldi, Orman Yangınları Turkiye’nin her yerinde böyle söndürülüyorsa durum çok vahim, ama helikopterler hiç durmadan çalıştı. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldıray Delibaş ise bunu yapanları lanetleyerek, “Allah belâlarını versin” diyerek tepkisini dile getirdi.

1,238 total views, 3 views today

Bir cevap yazın