Sözlü’den adaylık sinyali: “Teveccüh gösterirseniz hizmet etmeye devam ederiz”

Önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin baş danışmanı Hüseyin Sözlü, yaklaşan yerel seçimler öncesi adaylık sinyalleri vermeye devam ediyor.

Bu yıl 538’nci organize edilen Kızıldağ Karakucak Güreşleri şenliklerinde sahneye çıkan Sözlü, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına yeniden göz kırptı.

Sözlü, 2014-2019 yılları arasında toroslara yaptıkları hizmetlerin Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatları ile gerçekleştiğini belirterek, “İnşallah Cenab-ı Allah nasip eder arkadaşlarımız bunu devam ettirir, teveccüh gösterirseniz bizde devam ettiririz. Milliyetçi Hareketin kadroları devam ettirmeye, Cumhur ittifakının kadroları devam ettirmeye taliptirler” ifadelerini kullandı.

İSMAİL SAYMAZ’DA SÖYLEMİŞTİ

Gazeteci İsmail Saymaz, MHP’nin AK Parti’den 3 büyükşehir belediyesini istediğini ve Adana’da eski başkan Sözlü’nün aday gösterileceğini yazmıştı.

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, yerel seçimlerde AK Parti’nin Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye Adana’da aday çıkarması için aday göstermeyeceğini köşesine taşımıştı.

İsmail Saymaz, isim vererek önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Cumhur İttifakı adayı olacağını ifade etmişti.

Saymaz’ın yazısının o bölümü şöyle:

MHP ÜÇ BÜYÜKŞEHİRİ İSTİYOR

AK Parti cephesinde 11 büyükşehirden Adana ve Mersin’in MHP’ye bırakılacağı konuşuluyor. MHP, iki büyükşehirle birlikte kendisi tarafından yönetilen Manisa’yı da istiyor. Adana’da MHP’li eski başkan Hüseyin Sözlü’nün, Mersin’de de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Arşın Yılmaz’ın aday olacağı ifade ediliyor.

Öte yandan AK Parti Adana İl Teşkilatı ise geçen seçimde mağlubiyet yaşayan Cumhur İttifakı’nın adayı Sözlü yerine, bu seçimde adayın AK Parti’den çıkmasını ve MHP’nin kendilerine destek vermesini her mecrada dile getirerek ilgili mercilere brifingler verip çalışmalarını sürdürüyor.

Bir diğer bilgi ise geçtiğimiz günlerde AK Parti Karaisalı İlçe Teşkilatı’nın yeni il başkanı Ozan Gülaçtı’ya yaptıkları ziyaret esnasında yaşandı. İlçe Başkanı Osman Kurdak ile birlikte Gülaçtı’yı ziyaret eden başkanlık divanı, Başkan Gülaçtı’ya yerel seçimlerle ilgili düşüncelerini aktararak Sözlü’nün adaylığına karşı olduklarını bildirdi.

188 total views, 2 views today

Bir cevap yazın