Soner Çetin İYİ Parti’ye geçiyor

CHP’nin 38’inci Olağan Büyük Kurultayı’nda son ana kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Soner Çetin’in önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde aday gösterilmeyeceği öne sürüldü.

Genel Merkeze yakın kulislerden alınan bilgiye göre, Çukurova Belediyesi’nin tüm olanaklarını Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlığa seçilmesi için seferber eden Soner Çetin’in parti içi rekabet koşullarını ihlal ettiği için tepkilere neden olduğu belirtildi.

Uzun zamandır büyükşehir adaylığı için çabalayan Çetin’in “Dimyata giderken evdeki bulgurdan olduğunu” ifade edildi. İddiaya göre, “Çetin’in siyaset sahnesindeki varlığını sürdürebilmesi için İYİ parti saflarına katılmaktan başka çaresinin kalmadığı” şeklinde yorumlar yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Soner Çetin’in yerine Kadir Aydar, Orhan Bayram, Ergün Halisçelik, Oya Tekin gibi isimler üzerinde durulduğu, Seyhan için ise Akif Kemal Akay’ın yerine Emrah Kozay veya Ahmet Adıgüzel’in adaylaştırılması konuşuluyor. Ceyhan için ise Caner Aydar dillendirilirken, Soner Çetin’in İYİ Parti’ye geçmesi durumunda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterileceği, yine Çukurova’dan Azime Kocacık veya İsa Ayanoğlu, Seyhan’da Sertaç Durak, Aladağ’da Halil Şahan’la seçime girilmesi bekleniyor. Diğer ilçeler için ise en güçlü adayların belirlenip seçime girilmesi aktarılıyor.

1,174 total views, 2 views today

Bir cevap yazın