Şirinkaya’dan buğday fiyatlarına tepki: “Çiftçi sizden sadaka istemiyor!”

Anahtar Parti Karaisalı İlçe Başkanı Hüseyin Şirinkaya, buğday fiyatlarının açıklanmaması ve artan girdi maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren çiftçilerin sorunlarına dikkat çekerek yetkililere tepki gösterdi. Şirinkaya, “Çiftçi sadaka değil, emeğinin hakkını istiyor” dedi.

​Anahtar Parti Karaisalı İlçe Başkanı Hüseyin Şirinkaya, tarım sektöründe yaşanan ekonomik sıkıntılar ve üreticilerin mağduriyetlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Şirinkaya, tarımsal girdi maliyetlerinin katlanarak artmasına rağmen buğday fiyatlarının hâlâ netleşmemesini eleştirdi.

‘Çiftçi Üretirken Zarar Ediyor’

​Mazot, yem, gübre ve ilaç gibi temel üretim kalemlerindeki maliyet artışlarının üreticiyi zor durumda bıraktığını belirten Şirinkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

​”Buğday fiyatı açıklanmadı, çiftçiye yeni bir yük açıklandı! Mazot, yem, gübre ve ilacın maliyeti katlanırken üreticiye verilen fiyat, alın terinin karşılığı olmaktan uzaktır. Çiftçi üretirken zarar ediyor, yetkililer ise bunu görmezden geliyor. Çiftçinin emeğini değersizleştiren bu anlayış kabul edilemez.”

‘Yarının Gıda Güvenliği Tehlikede’

​Üreticinin korunmaması durumunda gelecekte ciddi bir gıda kriziyle karşı karşıya kalınabileceği uyarısında bulunan Şirinkaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

​”Üreteni koruyamayanlar, yarının gıda güvenliğini de koruyamaz. Çiftçi sadaka değil, emeğinin hakkını istiyor!”

​İlçe Başkanı Şirinkaya, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için yetkililerin acilen çiftçinin sesini duyması ve maliyetleri karşılayacak adil bir fiyat politikası belirlemesi gerektiğini vurguladı.

30 total views, 30 views today

Bir cevap yazın