Salbaş’ta zihinsel ve bedensel engelli çocuklarıyla birlikte düğün salonunda kalıyorlar

ADANA’da Kahramanmaraş merkezli depremde Şanlıurfa’daki evleri zarar gören Çatak ailesi, zihinsel ve bedensel engelli çocuklarıyla birlikte Salbaş’taki düğün salonunda yaşam mücadelesi veriyor.

Şanlıurfa’da yaşayan Çatak ailesi, meydana gelen depremler nedeniyle evleri zarar görünce Salbaş’a yerleşmeye karar verdi. Burada bir ev kiralayan aile, kaldıkları eve de orta hasarlı raporu verildiğini belirterek başka bir ev bulamadıklarını, çareyi düğün salonunda kalmakta bulduklarını dile getirdi.

Zihinsel ve bedensel engelli 2 olmak üzere toplamda 5 çocuğuyla birlikte zor durumda olan Çatak ailesi, duş, tuvalet ve barınma ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor.

Urfa’da şoförlük yaparak geçimini sağladığını belirten baba İbrahim Çatak, iş ve ev konusunda yardım beklediğini kaydetti. Çatak, “Deprem bizi sokakta bıraktı. Salbaş’ta da ev kiralamıştım ama orası da orta hasarlı çıktı. Şimdi buralarda ev bulamıyorum. Ev bulunca iş se bakacağım kendime. Zihinsel ve bedensel engelli 2 çocuğum olmak üzere toplamda 5 çocuğum var. Düğün Salonunda kalıyoruz ama burası buz gibi. Tuvalet, duş ve barınma ihtiyaçlarımızı karşılamakta güçlük çekiyoruz. Burada kimseyi tanımıyoruz ev ve iş konusunda yardıma ihtiyacımız var” dedi.

612 total views, 1 views today

Bir cevap yazın