Salbaş’ta yaşanan elektrik kesintilerine tepkiler çığ gibi

Güven ÖZGÜL/ADANA, (DHA)-

Salbaş’ta çok sık yaşanan elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi. Tepkiler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Salbaş’ta yaşayanlar, mahallelerinde yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Saat farketmeksizin yaşanan kesintiler nedeniyle esnaflar ve mahalle sakinleri elektrik dağıtım şirketinden memnun olmadıklarını belirtti.

Salbaşlılar yaşanan sıkıntılar nedeniyle elektrik dağıtım şirketi TEDAŞ’ı hedef alırken bir çok kişi telefonla şikayetlerini dile getirdi; sosyal medyada tepkilerini iletti. Kış aylarında ısınma başta olmak üzere birçok temel ihtiyacı elektrikle karşıladıklarını anlatan Salbaşlılar, kesintilerin son bulmasını istedi.

Sık yaşanan ve saatlerce süren elektrik kesintilerine karşı tepkisini dile getiren 46 yaşındaki ev hanımı Hasret Aydın,  “TEDAŞ, özelleşmesinden bu yana Salbaş halkı olarak adeta cehennemi yaşıyoruz. Gece gündüz demeden çok sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Volt düşüklüğünden dolayı beyaz eşyalarımız yanıyor” dedi. Aydın, vatandaşın sorununun çözümü için yetkililerin kendisine çeki düzen vermesini istedi. Salbaş Yenimahalle’de ikametgah eden Ahşap ev ustası Abdullah Taşkın da, TEDAŞ’ı herkesin arayıp tepki göstermesi noktasında çağrıda bulundu.

KALICI ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Soğuk hava etkisini sürdürürken sık sık meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşı çileden çıkarıyor. Bazen saatlerce devam eden elektrik kesintileri nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar, bölgesinin elektrik dağıtım şirketi olan TEDAŞ’tan artık bu soruna kalıcı bir çözüm bulmasını istiyor.

EN TEMEL İHTİYAÇ

Özelleştirme sonucu kaliteli ve kesintisiz enerji bekleyen tüketiciler hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor. Vatandaşların en temel ihtiyacı olan kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisinin sunulmasındaki sorunların devam etmesi nedeniyle bu alandaki özelleştirme daha çok sorgulanır hale geldi.

HAYAT ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR

TEDAŞ, elektrik kesintilerine son verecek yatırım ve düzenlemeleri tam olarak yapmaması nedeniyle Salbaş’ta ve çevre köylerdede hayat çileye dönüşürken, işyerlerinde önemli verim kaybı yaşanıyor. Düzensiz elektrik nedeniyle önemli kayıplar yaşayan işletmeler, soruna kalıcı bir çözüm bulunmasını bekliyor. Elektrik kesintileri, işletmelerdeki kayıpların yanında ev ve işyerlerindeki elektrikli cihazların arızalanmasına da yol açıyor.

1,027 total views, 1 views today

Bir cevap yazın