Salbaş’ta öğrenciler büyük özlem duyduğu okullarına kavuştu

Güven ÖZGÜL/ADANA, (DHA)-

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 15 Şubat’ta aşamalı yüz yüze eğitimin başlayacağının duyurulmasının ardından Adana’daki köy okullarında da eğitim öğretim başladı.

Türkiye’de korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir kapalı olan köy okullarında yeniden yüz yüze eğitim başladı. Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Şehit Zeki Ortaokulu’nda da ilk zilin çalmasıyla birlikte öğrenciler büyük bir özlemle sınıflara koştu. 1-1,5 metre sosyal mesafe kuralları çerçevesinde oluşturulan sıralara oturan öğrenciler ilk olarak 10’ar dakika kitap okuyarak derslere giriş yaptı.

Okullar açıldığı için heyacanlı olduğunu ifade eden Okul Müdürü Ahmet Erol, “Okuldaki mevcut öğrenci sayımız 302, bugün yaklaşık 280 öğrencimiz okula geldi. Burdan da anlaşılacağı üzere öğrencilerimizin okullarını özlediğini söyleyebiliriz. Bu bağlamda 2020-2021 2’nci dönemin öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Okulda görev yapan Türkçe Öğretmeni Serkan Akdeniz ise pandemi sürecinde öğrencilerini çok özlediğini belirterek, “Heyecanlıyız, inşallah okulumuz hep devam eder bu süreçte öğrencilerimizi çok özledik canlı derslerden istediğimiz verimi alamadık öğrenciye dokunmak lazım inşallah kazasız belasız bir şekilde gider bu süreç” diye konuştu.

5’nci sınıf öğrencisi Utku Geyik de arkadaşlarını ve derslerini çok özlediğini söyleyerek, ” Okulumuz açıldığı için çok mutluyum. Arkadaşlarımla oyun oynamayı ve ödev yapmayı da çok özledim” dedi.

956 total views, 1 views today

Bir cevap yazın