Salbaş’ta engelli çocuğunu sırtında taşıyarak okula getiren baba, yetkililere seslendi

ADANA’da yaşayan Adem Hakverdi, bedensel engelli olan 11 yaşındaki oğlunu sırtında taşıyarak sınıfına kadar çıkartıyor.

Çukurova İlçesine bağlı Salbaş Mahallesi’nde ikamet eden Hakverdi, 11 yaşındaki ‘spina bifida’ hastası olan oğlu
Abdurrahman’ın eğitim alabilmesi için fedakarlıktan geri durmuyor.

İlçenin Salbaş Ortaokulu’nda eğitim gören minik Abdurahman, 6 Şubatta meydana gelen depremlerin ardından okulu hasar görünce diğer tüm öğrenciler gibi Salbaş Anadolu Lisesi’ne nakledildi.
Baba Adem Hakverdi ise halk dilinde ‘bel açıklığı’ hastalığı olarak bilinen engelli oğlunun yeni okulunda zorluk yaşadığını kaydetti.

Baba Hakverdi, okula giden yolların trafik açısından dar ve tehlikeli olduğunu dile getirirken, okuldaki asansörün çalışmamasının ise oğlu açısından zor bir durum olduğunu belirtti.

“OĞLUM İÇİN ZOR BİR DURUM”

Hakverdi, “Oğlum Abdurrahman, Halk dilinde ‘bel açıklığı’ hastalığı olarak bilinen ve tıp dilinde ‘spina bifida’ hastası. Yürüyemiyor ve tekerlekli sandalye kullanıyor. Okula kadar kendi aracımla getiriyorum ama sınıfına kadar omuzumda taşıyıp indirmek zorunda kalıyorum. Okulun asansörü var ancak çalışmıyor. Oğlum teneffüslerde bu yüzden dışarı çıkıp arkadaşlar ile sosyalleşemiyor. Yemek yemek için yemekhaneye inemiyor. Yetkilere daha önce bir kaç kez ulaştık tamam dediler ama sonuç değişmedi. Burdan bir kez daha yetkilere sesimizi duyurmak istiyoruz. Asansör yapılsın ve benim engelli oğlum da diğer çocuklar gibi dışarıya çıkabilsin, yemekhaneye inebilsin, arkadaşlarıyla güzel vakit geçirsin ve kendini kötü hissetmesin. Engelleri aşmak istiyoruz, devletimize güveniyoruz. Yetkili mercilerin bu konuya hassasiyet göstermesini bekliyor ve çözüm istiyoruz.” dedi.

977 total views, 1 views today

Bir cevap yazın