Salbaş Çakıt Irmağı’nda 6 kilogram ağırlığında gelebicin balığı tuttular

Güven ÖZGÜL/ADANA, (SHA)-

Salbaş’ta amatör balıkçılar hafta sonlarını Salbaş Çakıt Irmağı’nda balık avlamaya çıkarak değerlendiriyor.

Özellikle hafta sonları balıkçıların uğrak adresi olan Salbaş Çakıt Irmağı’nda dün Salbaşlıların yakından tanıdığı Neco dayı lakaplı Necmettin Algın, 6 kilogram ağırlığında gelebicin balığı yakaladı.

Algın, 6 kilogram ağırlığındaki balığı 15 dakika içerisinde tuttuğunu belirterek, “Gerçekten bir insan gövdesi kadar büyük olan bu balığı tutmak hem şans hem de marifet ister, böylesine büyük balıkları görmek bizlerin de iştahını kabartıyor.” dedi.

Algın, “Bir ailenin rahatlıkla yiyebileceği 6 kilogram ağırlığındaki gelebilicin balığını tutmanın sevincini yaşıyoruz. Yaklaşık 15 dakika içerisinde tuttuğumuz bu balık bir aileye rahatlıkla yeter. Bizde etin kilosu pahalı olduğu için balık avlayarak et ihtiyacımızı gideriyoruz. Balık eti lokum gibi olduğundan ayrı bir lezzeti var. Hem de diğer etlere oranla daha faydalı. Ayrıca balığın sağlık açısından da önemli olduğunu belirtmek lazım. Balığın içeriğinde bulundurduğu iyot, zekâ gelişimine fayda sağlar, Omega 3 yağ asitleri kötü kolesterol denilen LDL kolesterolü düşürücü etki göstererek kalp sağlığını da korur.” dedi.

1,657 total views, 1 views today

Bir cevap yazın